Willem Bijkerk, beter bekent als Waylon, vond de doorbraak van zijn muziekloopbaan in 2008, met het album Wicked Ways. Ondertussen is hij een gegronde naam in de showbizz en kunnen we stellen over een succesvolle carrière. Maar dat liep lang niet altijd zo gesmeerd als nu.

Muziekloopbaan

Ook zullen velen hem als eerste linken aan zijn kandidaatschap in Holland’s Got Talent, waar de jury hem hoog in het vaandel had. Hij schopte het ver, maar wist de talentenjacht niet te winnen. Ondanks zijn verlies vergaarde hij genoeg aanzien en een jaar later bracht platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown-label.

Ook was hij in 2014 – samen met zangeres Ilse DeLange – de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Ze vormden voor deze editie het duo; The Common Linnets en behaalde de tweede plaats, achter Conchita Wurst.

Vermogen van Waylon

Niet niet eens zo lang geleden zag de financiële status van de zanger er nou niet bepaald rooskleurig uit. Dwangbevelen en beslagen waren hem toen niet vreemd, dat is nu wel anders. In feite, lijkt het of hij de wind in zijn rug heeft. De zanger maakt deel uit van de jury van The Voice of Holland, is getrouwd met Bibi Breijman en heeft een dochter van 2 jaar oud.

Waylon heeft twee bedrijven op zijn naam staan. Het eerste bedrijf opereert onder de naam “Labour Road B.V.”welke hij eind 2012 oprichtte met als doelstelling: . Het eigen vermogen per eind 2018 bedraagt bijna 346.000 euro en dat is maar liefst een twee ton euro hoger als een jaar daar voor. Ook zijn tweede bedrijf, Waymore B.V, werd in 2012 opgericht en fungeert slechts als financiële holding. Het eigen vermogen bedraagt eind 2018 ruim 1,1 miljoen euro en dat is maar liefst zes ton euro meer dan twee jaar daarvoor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waylon (@official_waylon_music)

Al met al zijn de twee bedrijven acht ton euro in eigen vermogen gestegen en dat is afgelopen jaar ongetwijfeld door blijven stijgen. Buiten de twee bedrijven om hebben Waylon, Bibi en hun dochtertje Teddy in een prachtige villa in Hilversum, die hij in 2018 kocht voor €1.550.000. Waylon liet hier een hypotheek op vestigen van €2 miljoen.

De doelstelling van zijn eerste bedrijf luidde als volgt; “Het verlenen van diensten, met name op het gebied van entertainment en muziekproductie en het verrichten van alle overige werkzaamheden die het artiestenbestaan met zich meebrengt.”

The Voice of Holland

De coaches van The Voice of Holland hebben alle 4 natuurlijk een glansrijke carrière. De Party zocht uit wie van de coaches het meest vermogend is – 2019. Anouk haalt het meeste geld in het laatje met €6,5 miljoen, gevolgd door Ali B met €5,5 miljoen. Op nummer drie staat Waylon met €1,2 miljoen en Lil Kleine moet het met een tonnetje minder doen – €1,1 miljoen.