Licht bier is al lang de favoriete drank op universiteitscampussen rondom de gehele Verenigde Staten. Woensdag schreef het biermerk Natty Light geschiedenis door het ‘duurste’ kunstwerk ter wereld’ te onthullen, in een poging om aandacht te vragen voor de stijgende kosten van universiteiten.

’s Werelds duurst kunstwerk

Als we denken aan de duurste kunstwerken op deze planeet gaan de gedachtes uit naar werken van Pablo Picasso, Leonardo Da Vinci, Edvard Munch of Amedeo Modigliani. Toch behoort het duurste kunstwerk ter wereld tot de portfolio van een bierbedrijf.

Da Vinco of Debt

Gemaakt met 2600 diploma’s, verstrekt door afgestudeerden in het hele land. Met een gemiddelde prijs van $180.000 per diploma, overtreft het kunstwerk $470 miljoen in waarde. Hiermee gaat het de Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci in waarde voorbij – die werd namelijk in 2017 verkocht voor $450 miljoen.

kunstwerk

Daniel Blake, vicepresident Value Brands bij Anheuser-Busch, zegt hierover: “De kunstwereld is gevuld met absurde prijskaartjes die de meeste mensen onmogelijk kunnen rechtvaardigen. Dat maakte het tot het perfecte medium voor de campagne. Het is een heel passende analogie voor de buitensporige kosten van het bijwonen van een typische vierjarige universiteit.”

Schuldencrisis

Via Da Vinci of Debt hopen ze actie te ondernemen rond de schuldencrisis op de universiteit en meer fans ertoe aan te zetten om mee te doen om kans te maken dat het Natty College Debt Relief Program hun studieleningen afbetaalt. Volgens het bedrijf levert dat programma elk jaar $1 miljoen op om afgestudeerden te helpen die gebukt gaan onder de schuldenlast. Het bedrijf zal zelfs zijn nieuwe kunstwerk aan de hoogste bieder verkopen om zo nog meer geld in te zamelen om nog meer afgestudeerden te helpen.

Stervelingen in New York konden de Da Vinci of Debt van 14-16 januari van dit jaar aanschouwen. Wie dat heeft gemist kan nog altijd de ‘virtuele expositie’ bijwonen. Dat doe je via deze link.

kunstwerk