Het jaar 2020 was een jaar waarin in elektrisch rijden weer een enorme rol speelde. De ontwikkelingen blijven maar doorgaan en elk jaar komen we weer een stukje dichterbij de toekomst. Bijna iedere autofabrikant gaat door met het ontwikkelen van elektrische wagens, dit gaat van brute supercars tot dagelijkse familiewagens. Maar deze 3 elektrische topwagens zijn wel een heel mooi vooruitzicht.

De elektrische auto’s komen op het moment en dus ook in 2021 bijna van elke denkbare fabrikant. Ieder automerk moet er wel op in springen willen zij hun bekendheid hoog houden. De snelste van 2020 waren al bruut maar in 2021 staan er ook een aantal toppers op ons te wachten.

Audi e-tron GT
Audi is al jaren bezig met het ontwikkelen van de elektrische auto’s. De bekende elektrische Audilijn, e-tron gaat ons in 2021 dan ook opnieuw een paar moddervette wagens geven. Dit is de nieuwe Audi e-tron GT. Hij moet ongeveer een ton gaan kosten. Voor dit bedrag krijg je een wagen met 590 pk die vierwiel is aangedreven. Met deze statestieken gaat de wagen van 0-100 in 3.5 seconden. Deze wagen is al een aantal jaar in het oog gesprongen van liefhebbers, maar 2021 moet het jaar worden van de definitieve lancering.

BMW i4 
Deze wagen heeft het afgelopen jaar al heel wat aandacht gekregen, na het tentoonstellen van de concept versie is de wagen niet meer weg te denken. Deze BMW i4 is namelijk één van de pronkstukken van BMW 2021. De compleet elektrische wagen ziet er futuristisch uit met haar curvy model en strakke uitvoering. De kracht van de wagen is te vergelijken met een V8 verbrandingsmotor, dit heeft deze wagen onder meer te danken aan zijn 530 pk. Dit brengt de BMW van 0-100 in een kleine 4 seconden. Wij van Pure Luxe kunnen niet wachten totdat we de wagen op de proef kunnen stellen.

Mercedes EQS 
Om alle betaalbare merken maar even op een rijtje te zetten, is er ook een Mercedes die dit rijtje heeft gehaald. Mercedes wil een serieuze strijd voeren met elektrische grootmacht Tesla en komt dus met luxe EV’s. De wagen heeft een actieradius van 700 kilometer, dit maakt elektrisch op vakantie mogelijk. Samen met de EQA en EQC vormt de EQS een prachtig elektrisch trio voor de Duitse autofabrikant. Wij zijn benieuwd of Mercedes de strijd van Tesla gaat winnen, want eerlijk is eerlijk Tesla blijft razend populair en maakt voor nu de elektrische topwagens.

elektrische topwagens elektrische topwagens