De ruimte lijkt nog ver weg en in praktijk is dat ook zo, maar toch dichterbij dan je zou denken – figuurlijk gezien dan. Ruimtehotels in speciaal kunnen dan ook aanvoelen als een verre fantasie, maar ze kunnen eerder een realiteit zijn dan je dacht, tenminste als ligt aan Axiom Space. Een in Houston gevestigd bedrijf dat zich richt op particuliere ruimtereizen en klaarblijkelijk meer dan dat alleen.

Hotel in de ruimte

Axiom Space, dat mede werd opgericht door NASA’s voormalige manager van het International Space Station (ISS) Michael Suffredini, is van plan om binnen drie jaar het eerste segment van een nieuw commercieel ruimtestation te lanceren. Dat station gaat ook een dienst verlenen om te functioneren als hotel. Het project van zal $2 miljard gaan kosten en is getiteld; AxStation.

Het plan is om tegen 2024 een bemanningsmodule aan het internationale ruimtestation te bevestigen en van daaruit uit te breiden. Samen met ten minste twee andere modules, waaronder een laboratorium, productiefaciliteit en een panoramisch observatorium. Het bedrijf is van plan om alle drie de modules aan het ISS te laten zitten totdat het met pensioen gaat, volgens Wired rond 2028 verwacht wordt.

Eenmaal succesvol losgekoppeld, zou het nieuwe AxStation het eerste vrij vliegende internationaal beschikbare privéruimtestation worden. De buitenpost zal zowel dienen als een onderzoeksplatform en als bestemming voor de eerste golf ruimtetoeristen. Daarom doet Axiom er alles aan om de accommodatie veel luxer te maken dan de vooral praktisch ingerichte ISS.

Indeling

De bemanningsmodule, die ook dienst doet als hotel, is ingericht door de interieurontwerper Philippe Starck. De hutten zullen met pluche bekleed zijn en datzelfde geldt voor de muren en meubels. Verder zijn er futuristische van kleur veranderende LED’s en een panoramisch uitzicht dat zicht op onze thuisplaneet biedt. De buitenmodules worden gebouwd door het Europese lucht- en ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space, die ook ongeveer de helft van de modules voor het ISS heeft gebouwd, terwijl het interieur in Houston zal worden vervaardigd.

ruimtehotel

Vorig jaar gaf NASA het Axium toestemming om een ​​van hun bemanningsmodules aan te sluiten op een docking-poort op het ISS, samen met een contract van $140 miljoen om dit te realiseren. Axiom heeft ook een deal gesloten met SpaceX om tegen het einde van dit jaar een handvol privé-astronauten te sturen voor een kort verblijf op het ISS. Naar verluidt is één van de plaatsen opgepikt door Tom Cruise, die in gesprek is om de eerste film in de ruimte op te nemen.

Ruimtetoeristen die naar het AxStation gaan, zullen tot 15 weken trainen voordat ze op missie kunnen.Wil jij daar deel vanuit maken, begin dan maar alvast goed met sparen. Gelukkig heb je nog een aantal jaar om $55 miljoen bij elkaar te sprokkelen. Moet lukken toch?