De tweede editie van de LVMH Watch Week – normaal gesproken in Dubai –  is vandaag begonnen en vanwege de huidige uitzichtloze situatie vindt de eerste horlogeshow van het jaar online plaats. Voor 2021 heeft Hublot een nieuwe kleurrijke versie onthuld van hun Big Bang-uurwerk. Bezet met saffieren en een transparante kast en oranje band.

Hublot Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire

Door de jaren heen heeft de horlogemaker de kunst onder de knie om intrigerende transparante horloges te maken, vaker vervaardigd uit saffierglas. Na transparant, zwart, geel, blauw en rood heeft het Zwitserse horlogemerk een mandarijn-kleurige saffieren horloge aan hun assortiment toegevoegd. Genaamd de Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire, heeft een geheel nieuwe tint oranje die is bereikt met het gebruik van titanium en chroom in een bekwaam productieproces.

Hublot

“In lijn met zijn winnaarsgeest heeft Hublot een nieuwe uitzonderlijke innovatie geproduceerd door ’s werelds allereerste geval in oranje saffier te onthullen”, aldus Ricardo Guadaluope, CEO van Hublot. “Onze fabricage heeft ook zijn expertise op het gebied van uurwerken bevestigd door de onthulling van een nieuw automatisch tourbillon-kaliber, volledig in eigen huis ontworpen en vervaardigd, en waarop de spectaculaire zichtbare wijzerplaat architectuur het innovatieve ontwerp van het horloge onderstreept.”

Hublot

In de doorschijnende kast van 45 mm zit een nieuw tourbillon-uurwerk, volledig ontworpen en geproduceerd door de ervaren vakmannen van het Zwitserse merk. Het is uitgerust met keramische onderdelen en de nieuwste technische vorderingen. Het nieuwe ontwerp laat ook de microrotor doorschijnen, zichtbaar vanaf de wijzerplaat. De gezandstraalde elementen van de kleurrijke polsversiering gaan prachtig samen met het oranje om het een zeer aantrekkelijke esthetiek te geven.

Kosten

Het biedt een gangreserve van 72 uur wordt geleverd met een oranje rubberen band – met een titanium gespsluiting. Er worden slechts 50 exemplaren van de Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire gemaakt. Met een verkoopprijs van $169.000 per unit.

Ga naar de site van Hublot voor meer info.

Oranje