Afhankelijk van de keuze auto, kan het kopen van een bolide er financieel flink inhakken. Daarom kan het huren van een auto voor korte periodes je voorkeur hebben. In dit artikel maken we je wegwijs in het huren van een auto.

Een goed begin is het halve werk

Als je in het hoogseizoen op vakantie gaat, is het verstandig de huurauto vooraf al vast te stellen. Zo weet je zeker dat er vervoer voor je klaarstaat en zal je niet voor het scenario komen te staan dat het aanbod al vergeven is. Bovendien heb je van te voren meer keuze en de mogelijkheid om extra opties te kiezen.

Audi

 

Gebruiksdoeleinden

Voordat je een auto huurt, stel jezelf de vraag; waar je ‘m voor inzetten. Moet je voor jouw werk een aantal maanden naar de andere kant van het land? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een personenauto. Je gebruikt de auto dan immers alleen om heen en weer te rijden tussen werk en huis. Helaas biedt een auto niet altijd uitkomst. Dit geldt voornamelijk voor wanneer je spullen van de ene naar de andere plek moet verplaatsen. Heb je meer laadruimte nodig, ga dan voor een bus.

Prijzen vergelijken

Zoals bij bijna elke aankoop is het verstandig om de prijzen te vergelijken. Er zijn verschillende websites die dat voor je kunnen doen. Een website die autoverhuurbedrijven vergelijkt is Cheapcars of vergelijkautoverhuurders.nl. Hier kan je al jouw voorkeuren doorgeven. Inclusief de verzekering, zorg dat die ook altijd goed geregeld is.

huren

 

Meer dan alleen kosten

Ben je van plan een auto te huren? Dan is de kans groot dat je als eerste naar de prijzen kijkt, we zijn ten slotte Hollanders hè. Toch is het verstandig om verder te kijken dan alleen de cijfers. Een goedkope huurauto lijkt op het eerste oog interessant, maar dit valt in de praktijk vaak tegen. Zo kan er bijvoorbeeld een addertje onder het gras zitten. Kijk ook eens goed naar voorwaarden van de huurovereenkomst.

Shortlease

Zoek je een trouwe vierwieler voor een langere periode? Dan is Shortlease wellicht de uitgewezen optie voor jou. Als je hier niet bekend mee bent, gaat jouw keuze hier mogelijk niet snel naar uit. Zonde, want shortlease brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je al vanaf 30 dagen een contract afsluiten voor shortlease. Blijkt na enige tijd dat je de auto toch langer nodig hebt? Geen probleem, want het contract wordt dan automatisch verlengd. Bij shortlease kun je na een maand namelijk per dag opzeggen, je zit dus nergens aan vast. De wegenbelasting, verzekering en onderhoud is allemaal al voor je geregeld.

Ook goed om te weten: Om een auto te huren moet je in de meeste gevallen minstens 21 jaar zijn en al enkele jaren in het bezit zijn van een rijbewijs, de minimumleeftijd kan nog weleens afwijken. Daarnaast heb je een creditcard nodig om de reservering te kunnen maken en heb je voor sommige landen (buiten Europa) een internationaal rijbewijs nodig.