Bentley claimt dat 30% van de verkochte Continental GT’s komen in het Blackline-pakket, niet geheel verrassend dus dat zij ditzelfde pakket aanbieden voor de Flying Spur. Aan het interieur wordt niks gewijzigd, maar aan het exterieur zijn een hoop handelingen verricht. Dit exemplaar komt in de kleur ‘Sequin Blue’, een charmante kleur van deze bijzondere Bentley Flying Spur die nu te koop staat.

Blackline

Het Blackline-pakket omvat de Flying B op de motorkap, grille, ventilatieopeningen, instaplijsten, deurgrepen en de koplampen én achterlichten. Pakket-specifieke 21-inch wielen zijn ook inbegrepen, hoewel kopers ook kunnen upgraden naar grotere 22-inch wielen van Mulliner. De grote vierdeurs geven een extra gevoel van diepte ten opzichte van de standaardconfiguratie.

Bentley Flying Spur

Gecombineerd met de fraaie lichtmetalen velgen en rode remklauwen laat deze Bentley zijn sportieve aspiraties onmiddellijk doorsijpelen. Het geeft de statige bolide onmiskenbaar een extra dimensie aan karakter. Met slechts 1916 kilometer zal dit exemplaar menig autoliefhebber aantrekken. Ware het niet dat het een heftig prijskaartje met zich meebrengt. Maar dat is geen grote verassing, gezien we het hier over een Bentley hebben.

Bentley

Dit in 2019 geïntroduceerde model van de Flying Spur is volgens Thijs Timmermans “voorzien van state-of-the art veiligheidssystemen.” Daarnaast is dit specifieke voertuig de fabriek uit komen rollen met een aantal luxe opties als de Touring Specification, panoramadak en Naim-audio voor een ongeëvenaarde audiobeleving. “Kennismaken met deze Bentley is kennismaken met een zorgvuldig gebouwde auto die al uw zintuigen tot het uiterste zal doen prikkelen.”

Vermogen

De krachtige 6.0-liter W12-motor met 635 pk en 900 Nm koppel resulteren in een topsnelheid van 333 km/h. Een automatische transmissie met acht versnellingen met dubbele koppeling is de enige versnellingsbak die wordt aangeboden. Daarmee accelereert ‘ie vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden, hierbij krijgt het begrip ‘flying’ toch beslist een extra dimensie.

De afgemeten limousine wordt aangeboden bij Thijs Timmermans en staat te koop voor €349.950,-.

Bentley Flying Spur interieur wielen Bentley Flying Spur Bentley Flying Spur