Instagram, het is in vrijwel alle lagen van de bevolking een veelgebruikte app. De meesten doen het voor de lol, sommigen zijn influencer en ook bedrijven gebruiken het als etalage. Het kan dan ook een heel mooi middel zijn om geld te verdienen of je carrière te boosten. Maar dan moet je het natuurlijk wel op de goede manier doen. Misschien wel het belangrijkste daarbij; authentiek blijven.

Instagram wordt steeds meer ingezet als carrière middel

Instagram is oorspronkelijk bedoeld als middel om bijzondere momenten in je leven te delen met vrienden. Steeds vaker is het echter zo dat mensen twee accounts hebben, een privéaccount en eentje ten behoeve van de carrière. Privé activiteiten worden steeds meer afgeschermd voor een kleine groep bekenden. Dit wordt ook versterkt door Instagram zelf, doordat er business accounts beschikbaar zijn, mensen producten kunnen promoten en het algoritme ervoor zorgt dat je alleen de populairste posts ziet. Zelfpromotie of simpelweg geld verdienen wordt hierdoor steeds vaker het doel. Experts zeggen ook dat Instagram kan fungeren als etalage voor het werk dat je doet.

Instagram PURE LUXE

Foto via: Instagram Zeno.

Welke personen hebben het meest aan Instagram?

Volgens een specialist hebben mensen die met hun beroep al te maken hebben met foto’s het meest aan Instagram, professioneel gezien in elk geval. Denk dan aan kunstenaars, fotografen en modellen. Zij gebruiken Instagram als portfolio en dit is voor volgers leuk om te volgen. Het is namelijk gebleken dat mensen spontane, authentieke foto’s het mooiste vinden. Het is voor mensen dan ook ook leuk om te kijken naar bekende mensen en influencers, maar dit betekent nog niet direct dat volgers hetzelfde willen dragen als een influencer.

Instagram PURE LUXE

Foto via: Instagram Louis Darcis

Authenticiteit is heel belangrijk

Als je succesvol wil worden op Instagram is het belangrijkste om een eigen stijl te etaleren. Het kan verleidelijk zijn om posts aan te passen op wat anderen, populaire, gebruikers doen. Dit wordt deels veroorzaakt door het algoritme, waardoor populaire personen bovenaan verschijnen. Maar uiteindelijk zal je dit waarschijnlijk niet helpen. Het kan ook verleidelijk zijn om volgers te kopen of comment-bots in te zetten. Er zit dan ook een grote schaduwzijde aan Instagram. Er zijn bedrijven die via platformen als Marktplaats twintigduizend volgers verkopen en groepen mensen die altijd op elkaar reageren, wat een behoorlijke taak is als je met duizenden in zo’n groep zit.

Specialisten raden dan ook aan om authentiek te blijven en niet alleen op Instagram te gokken, maar ook daarnaast je sporen te verdienen. Bovendien is het van grote waarde om jezelf ook daadwerkelijk te ‘verkopen’ als toegevoegde waarde. Als je jezelf bestempelt als influencer, verkondig dan ook een boodschap – leuke kleren dragen is weinig educatief.

Bron: Nu.nl