Het zal je hoogstwaarschijnlijk ontgaan zijn, maar vandaag was het toch echt International Sweatpants Day. Een dag die goed aansluit bij de situatie waar me met z’n allen in verkeren. De afgelopen tijd zijn de nette pantalons massaal ingeruild voor de comfortabele joggingbroeken. In feitte; het aangename kloffie was nog nooit zo geliefd.

Toename in populariteit

Mede dankzij het feit dat velen verplicht thuiswerken is de joggingbroek enorm in populariteit tijd gestegen. Zo struinen veel Nederlanders – en ook buiten onze landgrenzen – het online landschap af naar dé perfecte joggingbroek. Mocht die zoektocht nog zonder resultaat zijn, zijn je amices van Pure Luxe daar om je een handje helpen.

Joggingbroek-1

Het dragen van een joggingbroek werd voorheen beperkt tot buiten werktijd en informele gelegenheden. Maar sinds veel mensen een kantoor in eigen huis moesten optuigen, is de populariteit van het dragen van de comfortabele broek tijdens werktijd met sneltreinvaart gestegen. In het eerste kwartaal van 2020 werd er dan ook massaal online gezocht naar joggingbroeken – en andere comfortabele ‘vrijetijdskleding’.

De mannenbroeken

Rond oktober van afgelopen jaar was er voornamelijk grote interesse in joggingbroeken bij mannen. Deze kortdurende trend lijkt te zijn overgeslagen, want in het begin van 2020 waren namelijk de damesbroeken veel gewilder.

Joggingbroek

Uit dit genre vloeien uiteraard meerdere trends en wordt er gekozen uit diverse merken, stoffen en kleursamenstellingen. Maar ook tussen man en vrouw worden er verschillende keuzes gemaakt. Zo gaat het vrouwelijke geslacht voornamelijk voor merken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Superdry. Terwijl mannen hun ogen veelal laten vallen voor wat sportieve merken als Nike, Puma en Adidas.

Populaire kleuren

De populairste kleuren joggingbroeken zijn grijs, zwart en blauw. Mannen zijn hierbij voornamelijk geïnteresseerd in een grijskleurige broek, terwijl dit bij vrouwen nog weleens weet te wisselen. Over het algemeen zijn mannen ook sneller tevreden met kleding, dus dit gegeven is vrij eenvoudig te verklaren.