De herfst/winter heren-kledingcollectie van Louis Vuitton is geïntroduceerd in Barcelona. Ontworpen door niemand minder dan de artistiek directeur van LV voor heren bij het modehuis Virgil Abloh sinds 2018. Op typische Louis Vuitton-mode heeft de ontwerper grenzen verlegd om een ​​collectie puffer jackets te ontwerpen.

Merkwaardige Louis Vuitton puffer jackets

Hoewel draagbaarheid en algehele functionaliteit een punt van zorg blijft, gezien de enorme omvang en ‘wallen’ van het pufferjack, is deze architectonische aantrekkingskracht de juiste keuze als het grijpen van oogbollen de het uiteindelijke doel is.

Parijs

Het kledingstuk dat de puffer jacket van de ‘skyline van Parijs’ wordt genoemd, heeft de bekendste gebouwen van de stad, zoals de kathedraal Notre-Dame, een rode versie van de Eiffeltoren, de Arch de Triumph en het Panthéon. Twee moderne gebouwen maken ook deel uit van het jasje van Parijs, zoals de piramide van Le Grand Louvre en een gedeelte van het Centre Pompidou.

Louis-Vuitton

 

NYC

Het pufferjack van de skyline van New York City omhult de drager in 3D-modellen van wolkenkrabbers. Interessant is dat sommige van deze wolkenkrabbers niet echt tot New York City behoren, maar dat ze naadloos opgaan in de creatie. De meest herkenbare gebouwen in het stuk zijn natuurlijk het John Hancock Center in Chicago door SOM en de wolkenkrabber Bank of China in Hong Kong door Pei.

Louis-Vuitton

Gewatteerde jassen met gedetailleerde 3D-stadsgezichten waren donderdag te zien tijdens een live gestreamde modeshow in Parijs, waar de herenkledingcollectie herfst-winter 2021 van ontwerper Louis Vuitton werd gepresenteerd. Het vond plaats in de Tennis Club de Paris tegen een modernistische set geïnspireerd op het Barcelona Paviljoen.

Het modehuis zegt: “Met zijn nieuwe Louis Vuitton-collectie gebruikt Virgil Abloh mode als een instrument om vooraf bepaalde percepties van kledingvoorschriften te veranderen.” Zou jij hiermee de deur uit te durven? Je zal ongetwijfeld veel bekijks hebben, maar of dat positief is lijkt ons stug. Maar goed, dit is niet eerste en zeker niet de laatste keer dat een modehuis met een belachelijk kledingstuk ‘pronkt’.

Meer van de Louis Vuitton-collectie kan je hier vinden