MB&F haalt alles uit de kast voor zijn uurwerkmachine nr. 9 (HM9 SV). Mede door zijn kast uit te rusten met saffierkristal en het ontwerpen van een uniek design voor een volledig zicht op het mechanische kunstwerk- waar de vorm het meest in het oog springt.

Unieke vorm

De HM9 SV heeft een paar balanswielen die onafhankelijk van elkaar slaan op elke flank van het centrale lichaam, die een versnellingsbak herbergt die de output van beide balansen gemiddeld om een ​​stabiele aflezing van de tijd te bieden.

vorm

Het Zwitserse horlogemerk probeerde met dit horloge de  krachtcentrale uit de luchtvaartindustrie na te bootsen. . Het is een delicaat evenwicht dat jarenlange verfijning van de vroegste herhalingen van het mechanisme vereiste.

vorm horloge

De HM9 valt op, ongeacht hoe de vorm wordt geïnterpreteerd. De kast bestaat uit een complexe combinatie van gefreesd saffierglas en titanium, met keuze roodgoud of witgoud. De balanswielen zijn afzonderlijk gekalibreerd om ervoor te zorgen dat ze op onafhankelijke tempo’s tikken.

De afwisselende opstelling van de drie primaire volumes van de kast vereiste een vernieuwende verdeling langs twee assen. Dat werd bereikt met een gepatenteerde 3D-pakking om ook meteen de 30 meter waterbestendigheid te realiseren. De achterkant is overigens net zo complex als de rest van het ontwerp.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MB&F (@mbandf)

Er worden slechts 20 exemplaren van de HM9 SV geproduceerd. Het excentrieke uurwerk wordt in vier varianten verkocht, per variant 5. De motor in het hart van het ontwerp is voorzien van een handmatig opgewonden, intern uurwerk met 45 uur gangreserve en 52 juwelen.

Het is absoluut niet gefabriceerd voor stervelingen met slappe polsjes, maar elk van de 20 klanten in de wereld die er een zullen dragen, zal ongetwijfeld iets anders hebben dan hun omgeving – en daarbuiten.

 

Eén exemplaar van dit unieke horloge is van jou voor maar liefst $ 440.000. Bezoek de website van MB & F voor meer informatie.