Het heeft misschien niet het recordbedrag van $17,8 miljoen waarmee Paul Newman’s Daytona in 2017 op de kop mee werd getikt. Maar een andere Rolex Daytona van Newman is zojuist verkocht voor $5.475.000 op ‘Racing Pulse’; een veiling gehouden door Phillips in New York, terug in 2020. Het horloge was oorspronkelijk een geschenk aan zijn vrouw, Joanne Woodward.

Het draagt op de achterkant ​​de inscriptie ‘Drive Slowly Joanne’ – een verwijzing naar Joannes ongemak over Newman’s passie voor racen.

Rolex Oyster Cosmograph Daytona Reference 6263

“Mensen houden van horloges met verhalen om te vertellen”, zegt Paul Boutros, senior vice-president van Phillips en hoofd van de afdeling New York Watch. “Ze willen horloges bezitten die door hun helden worden gedragen.” Dat gevoel gold voor het horloge van Newman, met 24 biedingen. Livia Russo presenteerde het winnende bod van een koper in Genève. Het horloge was in slechts twee minuten verkocht.

Uurwerk

“Er is altijd een grote vraag geweest naar uurwerken die verband houden met beroemde beroemdheden, zelfs vóór de verkoop van de Woodward-Newman Daytona. Zeven cijfers voor een horloge krijgen is niet eenvoudig. Dus ik geloof absoluut dat met de recordprijs die werd behaald voor de Woodward-Newman Daytona. Er een toename was in de wenselijkheid van horloges met een beroemde herkomst. ”

Newmans dochter Clea heeft het horloge aan Phillips overgedragen. Ze kreeg het uurwerk in 2008 van haar vader cadeau. “Hij droeg het horloge bijna elke dag totdat hij het aan mij gaf”, vertelt Clea in een persbericht. “Hij werd bij talloze gelegenheden gefotografeerd terwijl hij het droeg, net als ik. Het is al bijna 13 jaar een ware schat van mij.”

1969

Paul Newman’s horloge is een Rolex Oyster Cosmograph Daytona Reference 6263, die Newman de “Big Red” Daytona noemde. Het model werd oorspronkelijk geïntroduceerd in 1969 en werd aangeboden met een zilveren of zwarte wijzerplaat. Newman’s heeft de zwarte wijzerplaat met witte sub-dials en een rood Daytona-logo.