Deze welbekende misdaaddeskundige is vaak in het nieuws te zien en er is altijd van alles over hem te doen. Peter is absoluut niet bang zijn ongezouten mening over bepaalde onderwerpen te geven. Zijn rol als verslaggever bij RTL Boulevard levert aardig wat centen op, maar hoe veel is dit eigenlijk? Dit verdient van Peter R. de Vries.

Peter R. de Vries is een 64 jarige man die jarenlang zijn eigen televisie programma runde op de Nederlandse tv. Hierin werd hij ingezet als misdaadverslaggever, hier is de ervaren man inmiddels al een poos mee gestopt. Toch blijft de Vries niet buiten de media en houdt hij van deze aandacht, het is immers nog steeds zijn werk. Tegenwoordig is de verslaggever vaak te zien bij RTL Boulevard om uitspraken te doen over actuele rechtszaken en misdrijven.

De verslaggever vraagt voor het overdragen en delen van zijn kennis geld aan de diverse programma’s die hier gebruik van willen maken. Deze bedragen kunnen behoorlijk oplopen.

Onlangs was de Vries bij Pauw, hier vertelde hij openhartig wat hij ongeveer voor een uitzending krijgt. Hij vertelde dat hij per aflevering tussen de 2000 en 5000 duizend euro verdient. Veel kijkers van Pauw vinden het een belachelijk dat de Vries voor 5 a 10 minuten verslag doen dit bedrag krijgt.

Peter wilde graag toelichten waarom de bedragen zo hoog oplopen en die verklaring klinkt naar onze mening behoorlijk logisch. de Vries zei: ”Het is niet wat veel mensen denken, dat het alleen een kwestie is van even binnenschuiven, je verhaaltje doen en klaar is Kees, maar jullie vragen mij vaak rechtszaken te volgen. Dan zit je de hele dag in de rechtbank. Of om bepaalde misdaadboeken te lezen. Of een Kamerdebat te volgen in de zaak van Volkert van der Graaf. Dan verwacht kennelijk een groot gedeelte van Nederland dat je dat allemaal voor niks doet. Dat je dan om 2 uur ’s nachts thuiskomt en zegt: ‘Een hartstikke fijne avond gehad, gezellig en daar hoef ik niet voor betaald te worden.’  Het zit iets anders dus.”

Na de toelichting van Peter R. de Vries hebben wij meer inzage in zijn verdienmodel gekregen en begrijpen wij best waarom deze deskundige hier flink voor betaald wordt. Het is echter zo dat niet iedere willekeurige Nederlander zijn rol kan invullen.