In het jaar 1996 werd de Porsche Boxster voor het eerst tentoongesteld in de showrooms van het befaamde Duitse automerk. De Boxster werd op de markt gebracht als een goedkoper alternatief op de 911 en bleek een onverhoopt succes. De verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen. De gloednieuwe aangekondigde ‘Boxster 25 Years ‘markeert een kwart eeuw succes voor Porsche’s instapmodel sportwagen.

Porsche Boxster ‘Anniversary Edition’

Traditie getrouw komt het 25-jarig jubileum exemplaar in een zilveren kleur; GT-zilver metallic. Die zilveren lak is toevallig dezelfde kleur als toen de cabriolet verscheen bij de openbare onthulling van de Boxster concept-car op de Detroit Motor Show in 1993.

“De mijlpaal vieren zoals een echte roadster zou moeten – op de openbare weg. We presenteren de Boxster 25 jaar met zijn zes cilinders, 294 kW (400 pk) en – natuurlijk – dat rijke geluid van de Boxermotor. Dit jubileummodel, dat gelimiteerd is tot 1.250 exemplaren, belichaamt zijn cumulatieve jaren van onbeperkt rijplezier, gekoppeld aan het gevoel van eeuwige jeugd.”, aldus Porsche.

‘Boxster 25 Years’

Zoals we gewend zijn van menig ‘anniversary Edition’ zijn er wat esthetische upgrades verricht. Waaronder de kleursamenstelling; ‘Neodyme’, een koperachtig glanzend bruin, zorgt voor contrast op de tweekleurige 20-inch velgen, voorschort, luchtinlaten aan de zijkant en 25 badges.

De tankdop krijgt ’n Porsche-opschrift uit de Exclusive Design-reeks, passend bij de hoogglans sportuitlaatpijpen. Een omlijsting voor de voorruit afgewerkt in contrasterend zwart en een rode stoffen kap met reliëfopdruk ‘Boxster 25’ geven de finishing-touch aan het exterieur.

Porsche-boxster-10

Uiteraard is ook interieur vormgegeven naar aanleiding van de traditionele Boxster en bekleed met opvallend, maar bovenal stijlvol bordeauxrood leer. Voeg daarbij een viertal elektrisch verstelbare sportstoelen en je steelt ongetwijfeld de show. Daarnaast zijn er nog meerdere ‘Boxster 25’-opschriften te vinden, zowel op het deurframe, achterzijde, dashboard en op het verwarmde multifunctionele GT sportstuur.

Vermogen

De ‘Boxster 25 Years’ wordt geleverd met dezelfde motor als die van de 718 Boxster GTS 4.0. De atmosferische 4,0-liter zescilinder pakt 394 pk via een zeventraps met dubbele koppeling of een handgeschakelde zesversnellingsbak. Dankzij het Sport Chrono-pakket doet de  hij binnen 4 seconden 100 km/u, met een uiteindelijke topsnelheid van 295 km/u.

De gelimiteerde opgave Porsche ‘Boxster 25 Years’ is nu te bestellen vanaf iets meer dan 81.000 euro.

Rood leer Bovenkant Porsche Boxster Porsche Boxster Porsche Boxster Wielen