Benetti Oasis is het eerste jachtproject voor het in New York gevestigde Bonetti-Kozerski Architecture. Partner Enrico Bonetti richtte zich op het openen van het interieur met een warme, minimalistische uitstraling die meer residentieel is. Eigenaar Ciasulli noemt het interieur “meesterlijk en overzichtelijk.”

Indeling van het superjacht

Bonetti kleedde het interieur van het superjacht subtiel aan, met marmer, teak, rozenhout en witte lak, samen met gedempte kleuren. De Ciasullis werkte samen met het Benetti Design Center om het meubilair en andere decoraties te kiezen.

superjacht

Er is ook een apart gebied dat beschikt over een infinity-pool vergezeld door ligstoelen.

De indeling met vijf passagiershutten omvat een master suite met volledige balken, met een inloopkast en een eigen badkamer met dubbele wastafel, evenals vier hutten voor de bemanning en een aparte kapiteinsverblijf.

“Ze nipt ongeveer een kwart van de brandstof van mijn vorige jacht”

De eigenaren deden afgelopen zomer een excursie op dit superjacht in Italië, waarbij ze een maand lang langs de kust vaarden. Ze gingen onder meer voor anker in Sardinië en Elba en pakten nog even Portofino mee. De sloep kon grote zeeën goed aan en met stabilisatoren zorgde hij voor veel comfort. “Ze nipt ongeveer een kwart van de brandstof van mijn vorige jacht”, zegt Ciasulli. “Ze beweegt zich met zoveel gratie en stilte door het water. Ze overtrof echt onze verwachtingen.”

De nieuwe Benetti wordt in het voorjaar terug naar de VS vervoerd, waar deze zal worden gekoppeld aan een Midnight Express-middenconsole, in dezelfde kleuren geverfd als het moederschip. Met vijf 450 pk buitenboordmotoren zal deze “tender” een topsnelheid hebben van meer dan 160 km/u. Ciasulli zegt dat de Midnight Express het veel sneller zal maken om heen en weer te reizen van het jacht naar eilanden in gebieden die ze willen doorkruisen, zoals de Bahama’s. Geef ze eens ongelijk.

interieur superjacht superjacht superjacht