De laatste Corvette C8 van 2020 die van de GM Bowling Green-assemblagelijn rolde, haalde de minimumprijs niet. Dit vond plaats tijdens een veiling van Mecum in Kissimmee 2021. Hoewel de eerste en laatste exemplaren voor elk Corvette-modeljaar doorgaans zeer worden gewaardeerd door verzamelaars – en autoliefhebbers in z’n geheel, was er zeer beperkte belangstelling voor de uiteindelijke Corvette C8 uit 2020

Laatste ’20 Corvette C8

De laatste Corvette voor 2020 is een cabriolet met hardtop-model in de 3LT-uitvoering. De auto is afgewerkt in de kleur Sebring Orange en is voorzien van Carbon Flash gespoten buitenspiegels en een Natural Dipped lederen interieur. Toen het voertuig het veilingblok passeerde, had het slechts 9.66 km op de teller en was het interieur is nog steeds voorzien van het beschermende plastic.

Het bedrijf werd aardig te kijk gezet door de aanwezigen, toen het opvallend stil bleef terwijl het bieden eigenlijk zou moeten losbarsten.

Corvette C8 2020-1

Het schijnt een traditie van GM te zijn om een eerste en laatste geproduceerde auto niet direct te verkopen, maar via een veiling aan te bieden. Dat bleek weinig succes op te leveren, integendeel. Echter is het is wel te begrijpen waar ze vandaan kwamen. Het eerste exemplaar werd namelijk geveild voor $3 miljoen. Alle opbrengsten daarvan gingen naar het Detroit Children’s Fund. Een non-profitorganisatie die investeert in scholen en onderwijsinstellingen. Helaas kon dit laatste exemplaar daar bij lange na niet aan tippen.

Minimumprijs

De bepaalde minimumprijs voor de auto is echter niet duidelijk. Wel werd er een hoog bod van $140.000 op geboden, voordat Mecum gedwongen was naar door te schakelen naar het opvolgende veiling-item. Wat er verder met de supercar gaat gebeuren is ook nog niet bekend gemaakt, maar wellicht maak jij er nog kans op.

Corvette C8 2020-2

De veiling-video duurt dik 10 uur, dus als je geen zin of tijd hebt om al het beeldmateriaal te kijken, laten we de video starten op het moment dat de Corvette C8 aan bod komt.