Dries Roelvink werd geboren en groeide op in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Zijn moeder maakte vroeger veel platen met onder meer Willy Alberti en Johnny Jordaan. Hij komt dus uit een muzikale familie en al snel nam hij het ritmische stokje over. Hij had ooit ook topsport ambities en hij speelde zelfs drie jaar in het tweede team van FC Amsterdam.

Dries Roelvink

In 1985 won Roelvink een talentenjacht in de Shorts of London op het Rembrandtplein te Amsterdam, wat hem twee jaar later een platencontract opleverde. Sindsdien is hij ook bekend als realityster en haalt hij geregeld het nieuws, vooral dankzij zijn zoon(s).

Toch knap voor iemand die vooral bekend stond om z’n gele badslip. Nu hij zijn schaapjes op het droge heeft, is er genoeg tijd om één van zijn zoons in toom te houden. We hoeven niet te benadrukken om wie we het hebben.

Salaris & vermogen

Hoewel het door de huidige situatie in Nederland volgens Dries allemaal wat minder gaat, kan hij nog steeds ruim nemen. Een groot deel van het salaris dat de Nederlandse zanger verdient bestaat uit zijn optredens. In een interview heeft hij aangegeven zo’n 2,4 duizend euro bruto te verdienen per optreden.

Ga je nou uit van 20 optredens per maand, dan zal het bedrag per jaar op zo’n 576 duizend euro liggen. Naast de optredens die Dries geeft, haalt hij zijn inkomsten ook uit zijn optredens op de televisie.

Een succesvolle (volks)zanger met een paar nummers in de Nederlandse hitlijsten, een eigen realityserie en dé man van de ANWB- commercial in het gele welbekende zwembroekje. Alhoewel Dries weinig vrijgeeft over zijn rekening, kunnen we concluderen dat Dries Roelvink een geschat vermogen heeft van maar liefst 10 miljoen euro.