Rico Verhoeven is al járen een gevestigde naam in de wereld van het kickboksen. Met een aantal rake trappen én klappen kun je een goed belegde boterham verdienen, da’s geen geheim. Maar de klerenkast doet meer dan alleen trainen en in de bloeddorstige ring staan. Hij is namelijk ook eigenaar van het bedrijf Rico’s Business B.V en heeft al vaker de ambitie uitgesproken om Hollywood te verover als acteur. Hij had al een rol te pakken in de Nederlands-Belgische hitserie Undercover, maar daar blijft het voor hem niet bij.

Het vermogen van Rico Verhoeven

De meest recente cijfers van de KvK dateren uit 2018, dus we mogen er ongetwijfeld wel een aantal tonnetjes bijrekenen – als het niet meer is. Toen had hij een vermogen van maar liefst 1.446.000 euro. In 2016 was dat nog fors minder want toen was zijn vermogen ‘slechts’ 535.000 euro. In twee jaar tijd is het bedrag dus bijna verdrievoudigd. Dus reken maar dat er een flinke soms bijgeschreven staat. Helemaal na zijn gevecht met Badr Hari. Waar ex-prof Remi Bonjasky het volgende over zei: “Als ze hiermee minder dan een half miljoen verdienen, moeten ze een andere manager zoeken.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Knock-out

Rico moet daarentegen wel teren op losse gevechten, want een maandelijks salaris is er niet in deze tak van sport. Maar hij pakt hier dus wel flinke bedragen mee. En hij krijgt uiteraard ook genoeg gratis spullen met zijn verscheidene sponsordeals- en inkomsten. Bovendien krijgen kickboksers van dit niveau een extra 50.000 euro wanneer ze iemand knock-out zien te krijgen. In zijn opkomende partij tegen Jamal ben Saddik weet hij dus wat hem te doen staat om een bonus te pakken.

Het geld dat hij verdient, stopt hij ook graag in ware racemonsters. Zo heeft hij twee dikke motoren tot zijn beschikking: de Ducati Diavel 126o en GSX-R1000. En wat betreft vierwielers heeft hij gereden in een Range Rover, Porsche Panamera, McLaren en helpt hij ook graag zijn vrienden om aan een mooie bolide te komen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Maar er zijn ook een factoren rondom zijn financiële situatie die roet in het eten kunnen gooien. De kickbokser en zijn vriendin Jacky hebben besloten na dertien jaar hun eigen weg te gaan. Het huis in Halsteren, waar nu een overwaarde van waarschijnlijk meer dan drie ton op rust, is van hen beiden. Als Rico daar wil blijven wonen, zal hij zijn ex-vriendin dus moeten uitkopen. In de media wordt er hier en daar modder gegooid tussen de twee, dus wat daar verder mee gaat gebeuren is onduidelijk.