Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we kijken naar meerdere factoren. Natuurlijk kunnen we uitgaan van de reputatie van een horlogemerk. Zaken als de bestaansgeschiedenis en kwaliteit. Op basis daarvan komen we al snel uit in Zwitserland, het geboorteland van de o.a. Rolex, Longines, Breitling, Patek Philippe, Hublot, Audemars Piguet en Omega.

Luxe horlogemerken maken speciale uurwerken, met fantastische ontwerpen én uitstekende kwaliteit om een lange levensduur te verzekeren. Deze uurwerken worden dan ook voor duizenden – en soms zelfs miljoenen – euro’s verkocht. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire luxe horlogemerken die vandaag de dag op de markt zijn.

Horlogemerk

Maar welk merk draag de titel; “grootse horlogemerk van nu”? Stel we laten de reputatie achterweg en we kijken uitsluitend naar de distributie. Alle merken uit zowel Zwitserland mogen dan blijven zitten. De winnaar komt uit onverwachte hoek en is helemaal geen traditioneel horlogemerk.

Apple watch

Het merk dat vandaag de dag de meeste horloges verkoopt is Apple. Die zag u niet aankomen, hè? De smartwatch van Apple is ongekend populair en laat alle horlogemerken ver achter zich als het gaat om verkoopaantallen. Apple is voor sommigen meer dan een dan alleen ’n merk. Het is een lifestyle, zeker in de ogen van de gebruikers. Steve Jobs heeft zo’n trouwe klantenkring opgebouwd, die haast blindelings alles kopen wat Apple te bieden heeft. Dat verklaart ook de populariteit van de Apple Watch.

Grootste luxe horlogemerk

Toch blijven er altijd aanhangers en liefhebbers van de vintage horloges – of gewoon de originele exemplaren zonder allerlei toeters en bellen. Wij op de redactie behoren zonder twijfel tot die groepering. ‘Echte’ luxehorloges zijn vele malen duurder en worden dus logischerwijs in minder grote aantallen gefabriceerd én verkocht – zoals de merken genoemd in de intro. Vandaar dat we hieronder verder gaan met de ‘andere’ grootste horlogemerk.

Patek Philippe

WPDiamonds maakte een lijst van de top 30 luxe horlogemerken. Bovenaan de lijst van de beste luxe horlogemerken op de markt staat Patek Philippe. Het Zwitserse horlogemerk uit 1839 produceert enkele van de meest begeerde en high-end uurwerken ter wereld en haalt miljoenen binnen met enkele van hun zeldzamere modellen. Dit prestigieuze horlogemerk met een geschiedenis van innovatieve ontwerpen is al lang favoriet bij royalty’s.

De top 10 ziet eruit als volgt.

1. Patek Philippe
2. Audemars Piguet
3. Vacheron Constantin
4. TAG Heuer
5. A. Lange & Söhne
6. Jaeger-LeCoultre
7. Rolex
8. Hublot
9. Breguet & Fils
10. Chopard