Dat je met YouTube een aardig zakcentje kunt verdienen is wel duidelijk. Voor alsnog hielden we het tot het Nederlandse succes van sommige bekendheden. Maar in het buitenland is het nog veel gekker, dan kijken we met name naar Amerika. De bedragen die er rond gaan in deze wereld zijn echt van een ongekend hoog niveau. Je leest hier over de grootste YouTube-sterren ter wereld.

In Nederland hebben we natuurlijk top-YouTuber Enzo Knol die met zijn vermogen een aardig wagenpark wist te kopen. Enzo is niet de enige die in Nederland miljonair wist te worden met YouTube. Zo zagen we YouTuber Don afgelopen jaar een Lamborghini kopen , We bespraken het vermogen van Dutchperformante, Gio kocht een fantastisch dik huis en Royalstiq schafte een brute R8 aan. Al met al hebben we in Nederland dus ook al YouTube-sterren die aardig verdienen. Maar het kan altijd gekker.

Welkom in de lijst met de meest verdienende YouTubers wereldwijd. Houd je stevig vast want er zitten een aantal grootverdieners tussen…

De best verdienende YouTube-sterren

Nummer 5: Markiplier (Mark Fischbach)- $19,5 miljoen- 27,8 miljoen abonnees
Met het plaatsen van ultra-populaire video’s van videogames heeft Markiplier een stempel op de wereld gedrukt. Met een totaal van meer dan 7 miljard views en het 14e meest geabonneerde kanaal op YouTube, is Fischbach gespecialiseerd in Let’s Play, gameplay commentaarvideo’s. Deze video’s zijn meestal van survival horror- en actievideogames, en een aantal filmproducties. Deze jongen heeft het dus meer dan prima voor elkaar.

Nummer 4: Rhett en Link- $20 miljoen- 41,8 miljoen abonnees
Dit duo runt samen  Mythical Entertainment Co. Ze begonnen met de “Good Mythical Morning,” een vriendelijke, nerdy talkshow, in 2012. Tegen februari 2019, betaalden ze $10 miljoen om SMOSH te verwerven, een sketch comedy YouTube kanaal dat 100 werknemers heeft.

Hun video’s zijn het afgelopen jaar 2 miljard keer bekeken op YouTube. Dit staat gelijk aan ongeveer 11 miljoen dollar aan geschatte inkomsten uit het advertentie-aandeelprogramma. Dit programma is opgezet door YouTube zelf en dit is dus een behoorlijk precieze schatting, bizar toch?

Nummer 3: Dude Perfect- $23 miljoen- 57,5 miljoen abonnees
De wereld kan niet genoeg krijgen van het kijken naar Coby Cotton, Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones, en Tyler Toney. Ze maken sport gerelateerde video’s.

Hun documentaire, Backstage Pass leidde tot een nationale tournee die ongeveer 6 miljoen dollar opleverde. Het vijf-mans kanaal Dude Perfect heeft 2,77 miljard views. Deze 5 zijn echt de moeite waard een keertje te bekijken. Ze maken video’s die geschikt zijn voor het hele gezin.

YouTube-sterren

Nummer 2: Mr. Beast (Jimmy Donaldson) – $24 miljoen- 47,8 miljoen abonnees
Volgens Forbes, heeft Mr. Beast 47.8 miljoen abonnees en maakte een geschatte $24 miljoen door 3 miljard meningen te vergaren. De pas jonge jongen is absoluut niet vies van iets weggeven. Van auto’s tot complete woningen, niks is te gek.

Ongetwijfeld heeft de grootste nieuwe ster van YouTube, de beroemdheid harten en standpunten gewonnen door excentrieke stunts zoals het bevriezen van zichzelf in ijs, ging rond een reuzenrad 1.000 keer, en bouwde de grootste Lego-toren ooit. Hij houdt zich aan zijn bijnaam met extravagante weggevertjes en enorm dure concepten (Mr. Beast, bracht een speciale vakantieaflevering uit met een vuurwerkshow van $600.000).

YouTube-sterren

Nummer 1 Ryan Kaji- 29,5 miljoen dollar- 41,7 miljoen abonnees
De ster van zijn eigen kanaal ‘Ryans World’ de 9-jarige verdient grof geld en werd ook de eerste YouTuber in Macy’s Thanksgiving Day Parade met een praalwagen gebaseerd op zijn superheld alter ego.

Kaji heeft miljoenen mensen binnengebracht door speelgoed te beoordelen en krijgt miljarden views. Hij begon toen hij nog maar 3 jaar oud was. Hij staat met recht op plek twee, tussen al zijn collega YouTube-sterren.

YouTube-sterren

Bizar toch dat er een pas 9-jarige jongen aan de top van de lijst met de best verdiende YouTube-sterren staat. Zo zie je maar weer dat aan het eerlijk verdienen van geld geen leeftijd verbonden zit. Al is het bedrijf van de jongen inmiddels meer dan alleen hij en zijn ouders…