Ali Bouali, alias Ali B, heeft zijn faam niet uitsluitend te danken aan zijn (rap)muziek, maar ook voor een groot deel aan zijn deelname aan verscheidene tv-programma’s, waaronder The Voice of Holland. Bij het kijkcijferkanon van John de Mol valt een aardig zakcentje binnen te halen.

Ali B

Niet alleen brengt Ali B zelf nummers uit, hij heeft ook nog een eigen bedrijf én hij is regelmatig te zien op televisie. We kennen hem natuurlijk allemaal van The Voice of Holland, waar hij over het algemeen geliefd is bij het publiek en de kijkers van het programma. Anders zou ‘ie er ook niet nog steeds zitten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

The Voice of Holland

Net zoals veel artiesten kan ook Ali B zijn emoties kwijt in muziek. Zo bracht hij al verschillende nummer uit waarin hij zijn gevoelens over zijn privé- en werkleven deelde. Uiteraard gaat het in de rapscene geregeld over geld, daar zijn Ali B’s nummers geen uitzondering op. In het nummer van Ali, ‘Buitenbeentje’, rapt hij over het salaris dat hij weet binnen te halen voor The Voice. Dat is niet onopgemerkt gebleven in de media. Niet gek, want het is niet mis.

Naar eigen zeggen krijgt hij 500.000 euro bijgeschreven door Talpa. Een bedrag waar hij zich absoluut niet voor hoeft te schamen, want een half miljoen voor per seizoen is is toch wel de moeite waard.

Ali B

Natuurlijk is dat niet de enige bron van inkomsten van Ali B. Zelf staat hij ook nog zo nu en dan in de studio en hij heeft ook nog zijn eigen artiesten-managementbureau genaamd SPEC. Waaronder onder andere Ronnie Flex, Frenna en Jack $hirak nummers uitbrengen. Hoeveel geld daar in het laatje binnenkomt is niet bekend, maar dat hij er riant van kan leven moge duidelijk zijn.