De politie heeft zondag een vloot van 45 luxe sportwagens onderschept. Waaronder Ferrari’s, Lamborghini’s en Porsches vanwege vermoedelijke illegale races op Hong Kong Island. Om de kleurrijke vloot in de val te lokken, zette de verkeershandhavers een weg af. Maar liefst 45 auto’s reden in de politiefuik en worden verdacht van straatracen.

Supercars langs de kant gezet

‘Agenten ontdekten dat een aantal auto’s met hoge snelheid in westelijke richting reden over de Island Eastern Corridor-snelweg. Vervolgens onderschepten agenten 45 supercars op Gloucester Road bij het oude politiebureau van Wan Chai, ”liet de politie weten in een verklaring.

Het gaat om een exorbitante line-up met bijna elk Lamborghini model, een tamelijke hoeveelheid Porsche 911’jes, een goede hand vol McLarens en nog heel wat Ferrari’s – in alle kleuren van de regenboog.

Illegale modificaties

Eén supercar werd er tussenuit gepikt (Nissan GT-Ren) mocht direct mee met de politie op basis van verdenking van illegale modificaties. Leden van de Chinese verkeershandhaving- en controledivisie van Hong Kong Island gaven ook orders voor defecte voertuigen aan negen andere auto’s die moeten worden geïnspecteerd.

De surrealistische scène van luxe sportwagens die geparkeerd stonden op een van de drukste doorgangen van Hong Kong bereikten media-aandacht nadat voorbijgangers de foto’s en video’s op sociale media plaatsten. Zie de video hieronder.