De standaard Audi RSQ8 heeft al genoeg aanzien en kracht om de doorsnee autofan helemaal gek te maken, met 600 pk en een Nürburgringrecord op zijn naam. ABT Sportsline heeft vanwege het 125-jarig bestaan de Audi RSQ8-R tot leven gewekt. “We hebben echt alles uit de kast gehaald voor dit jubileumvoertuig”, zegt CEO Hans-Jürgen Abt.

ABT RSQ8-R

Sportsline viert haar 125-jarig jubileum gepast met een van de snelste SUV’s momenteel op de markt, met 740 pk en 920 Nm koppel. Het enorme vermogen komt vooral tot uiting in de overweldigende acceleratie. Vanuit stilstand naar 100 km/u wordt nu in slechts 3,4 seconden behaald – in plaats van in 3,8 seconden.

ABT-RSQ8-R-4

De ABT RSQ8-R komt in een opvallende San Marino Blue metallic kleursamenstelling en is uitgerust met een aero-pakket. Dit pakket omvat meerdere carbon fiber componenten zoals de opzetstukken bij de voorbumper, zijspiegel behuizing, stuurhuisventilatie, spatbordverbreders, achterbumper met opzetstuk en de achterspoiler.

ABT-RSQ8-R-1

De 23 inch High Performance GR-wielen werden door ABT Individual als extra bijzonderheid volledig in glanzend zwart gespoten – in plaats van de diamantvorm zilveren accenten die standaard zijn op de reguliere RSQ8.

Ze gaven de bolide een nóg sportiever interieur. Te zien aan de ABT-stuurwielupgrade, de start-stop-schakelkap en de pookknopafdekking. Enkele andere opgewaardeerde elementen zijn de nieuwe armsteun, middenconsole en de verfijning van de ABT-stoel. Ook is de instap voorzien van een opschrift ‘1 van 125’ en zijn de vloermatten bedrukt met het modellogo.

Meerprijs

Wie voor een van de 125 pakketten kiest om zijn RS Q8 in een RSQ8-R te transformeren, mag rekenen op een meerprijs van 69.900 euro. Klik hier voor meer informatie over de exclusieve SUV.