Nog ergens $140 miljoen liggen? Nee? nou, een anonieme Rus dus wel en die kocht er het duurste huis van Florida mee. Op een grondgebied dat voorheen toebehoorde aan de voormalig President van de Verenigde Staten: Donald Trump.

Duurste huis in Florida

Het is ontworpen door architect William M. Boyle van Boyle Architecture. Genesteld op een riant perceel en is gelegen aan een kustlijn van ruim 46 meter lang. De buitenkant van het nieuwe huis is voorzien van scherpe lijnen, met wit stucwerk, details in koraalsteen en grote glasvlakken.

De oostkant van het twee verdiepingen tellende hoofdverblijf is L-vormig, met veel van de kamers met uitzicht op een uitgestrekt zwembad aan de oceaan.

Eenmaal binnen kunt u rekenen op 9 slaapkamers, aandacht voor entertainment, adembenemende uitzichten over de oceaan en een riante wijnkelder – temperatuur controleerbaar. Verder is er veel buitenruimte, een gastenverblijf en een zwembad.

Florida

De sensationele en bovenal opmerkelijke verkoop zou hebben plaatsgevonden binnen 24 uur nadat de mysterieuze koper van een tour door de residentie genoot. De aankoop werd mogelijk gemaakt door de beroemde makelaar Ryan Serhant, die in het verleden het duurste appartement, een penthouse van $33 miljoen aan Arte Surfside in Miami en verschillende andere prominente huizen heeft verkocht.

Donald Trump

De nieuw gebouwde pastorie bevindt zich in Palm Beach op het land dat ooit eigendom was van de voormalige president Donald Trump. Trump verkocht het zonnige paradijs in 2008 – achter jaar voor zijn electie in het Amerikaanse presidentschap. Nadat hij gedwongen en met frisse tegenzin het Witte Huis moest verlaten, resideert de 74-jarige in het monumentale gebouw Mar-A-Lago –  wederom in Palm Beach, Florida.

Hij verkocht het aan de Russische oligarch Dmitry Rybolovlev – die internationale krantenkoppen haalde toen hij Leonardo da Vinci’s ‘Salvator Mundi‘ voor $450 miljoen verkocht – het voor $ 95 miljoen. Hij verwoestte het huis en verkocht volgens rapporten drie aangrenzende percelen voor de gecombineerde prijs van $108,2 miljoen.