Is de lust aanwezig om je alledaagse routines om te zetten in onvergetelijke reiservaringen? Geheel logisch, maar zo ver zijn we helaas nog niet. Toch heeft TripAdvisor een lijst gepubliceerd waarin ze genoeg voer voorschotelen voor toekomstige reisplannen. Op en top reisbestemmingen over de hele wereld.

Beste reisbestemmingen

Bali staat volgens TripAdvisor met stipt op nummer 1 als het gaat om de populaire bestemming ter wereld. Travellers ‘Choice Awards 2021 door Londen van de eerste plaats naar de tweede plaats te laten vallen. Afgelopen jaar stond Bali nog op plek numero 4.

reisbestemmingen

Begrijp ons niet verkeerd, het is namelijk super om aan de hand van deze lijst je volgende trip te boeken, maar het kan ook gevolgen hebben. Massatoerisme bijvoorbeeld. De wereld is toe aan een oase van rust, waardoor Bali een zeer populaire bestemming is. Maar als iedereen zo denkt verliest het haar rust en tegelijk ook haar charmes.

London

Goed om te weten dat er talloze andere-  minstens even – bevredigende locaties zijn. De volgende lijst bevat een aantal iconische, sommige verwachte en enkele niet te missen bestemmingen die bovenaan de verlanglijst van iedere reiziger zouden ‘moeten’ staan. Maar zoals altijd; oordeel vooral zelf.

Top 3

De top 3 ligt behoorlijk uit elkaar, zowel qua cultuur als qua ligging op de wereldkaart. Hierin komt Dubai als laatste binnen en mag de bronzen plak op zich nemen. De palmvormige eilanden en enkele ’s werelds hoogste gebouwen doen het goed onder de ‘reiziger’. Nummer twee ligt een stuk dichterbij thuis; London. Een stad die niet mag worden overgeslagen op een Europese citytrip. De grote winnaar is dus het Indonesische eiland Bali.

10. Istanboel, Turkije
9. Barcelona, Spanje
8. Bangkok, Thailand
7. Kreta, Griekenland
6. Hanoi, Vietnam
5. Parijs, Frankrijk
4. Rome, Italië
3. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
2. London, Verenigde Koninkrijk
1. Bali, Indonesië

De complete lijst van TripAdvisor bestaat uit 25 bestemmingen en die kan je hier vinden. Azië is hierin goed vertegenwoordigd, maar geloof ons; sluit niks uit.