Het was even raar opkijken voor mensen die de koersen van cryptovaluta nauw in de gaten houden. De afgelopen weken was het nog flink feestvieren voor beleggers in Bitcoin, aangezien de koers van de munt record na record brak. Nu zien we flinke rode cijfers en een grafische snoekduik naar beneden als we kijken naar de koers van Bitcoin. Optimistische beleggers zien nu echter juist dé kans om weer “goedkoop” Bitcoin bij te kopen.

Bitcoin gaat enorm hard omlaag

Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen, maar ook deze speciale koersbeweging is mogelijk te danken aan Tesla voorman Elon Musk. Een kleine 2 weken terug, zorgde de Zuid-Afrikaan voor recordwaardes van Bitcoin door een mega-investering. Een week hiervoor steeg de munt ook al flink, toen hij slechts een tweet de wereld in slingerde waarin hij Bitcoin benoemde.

Sinds kort lijkt Musk zo veel invloed te hebben op de crypto- en aandelenmarkt, dat er zelfs een internationaal onderzoek is ingesteld naar mogelijke marktmanipulatie. Over zijn invloed kan men niet heen, maar de uitlatingen van de rijkste man op aarde hebben niet altijd positieve financiële gevolgen voor hemzelf.

Miljarden euro’s van Musk verdampen

De beste man heeft nu namelijk iets getweet wat zijn eigen investering – en die van Tesla – niet ten goede is gekomen. ’s Werelds rijkste man liet eergister weten de koersen van onder andere Bitcoin ‘hoog’ te vinden. Het gevolg is een vrije val van enkele tientallen procenten. Hoe de koers zondagavond nog op €48.000 stond, dook deze koers dinsdagochtend even onder de  €37.000.


Aangezien Tesla twee weken geleden – onder het bewind van Musk – ongeveer 37.000 bitcoins heeft gekocht, hebben ook zij de afgelopen dagen de waarde van hun investering zien dalen met bijna een half miljard euro.

Het aandeel Tesla is na de uitspraak van de multimiljardair ook gedaald met enkele procenten. In totaal lijkt Musk in de afgelopen 48 uur maar liefst €10 miljard te zijn verloren. Dat is niet mis.

Bitcoin koers

Niet alleen Bitcoin is in waarde gezakt. Zo’n beetje elke munt op de cryptomarkt is met gigantische percentages naar beneden gegaan. De een is blij met deze ‘pullback’ en koopt nu juist munten bij, terwijl anderen met schrik toekijken hoe hun cryptoportefeuille met duizenden euro’s in waarde daalt.

Wij weten ook niet wat wijsheid is, maar we weten wel dat het verstandig is om met een schuin oog te kijken naar de uitlatingen van Musk.