In opdracht van de Italiaanse superster Virna Lisi – Italiaanse Marilyn Monro – bouwde CRN in 1978 de Nordic Star. Lisi gaf de expliciete opdracht om elk meubelstuk onder heuphoogte rond te maken, zodat ze nooit ladders in haar panty kon krijgen. Dat is nog een prioriteiten stellen. Hierna wisselde het vaartuig nog meerdere keer van eigenaar – meer dan vaak grote sterren. Het is een majestueuze sloep met een zeer rijke historie. Goed nieuws: jij kan de volgende sterveling aan het roer zijn.

CRN Nordic Star

Laten we het als eerste hebben over het formaat en features. De sloep is om en nabij 37 meter lang, vijf hutten met badkamer en suite, twaalf slaapplaatsen. De meubels bestaan uit handgesneden Italiaans hout en geldt ook voor de luxueuze VIP-hut.

Jacht-2

De Nordic Star werd in 1978 speciaal gebouwd voor de actrice Virna Lisi, maar het prachtige superjacht heeft een eigendomsgeschiedenis die onder meer filmsterren en royalty’s als Frank Sinatra en Tony Curtis omvat. De online veiling van dit geweldige vaartuig biedt een unieke kans om in te voetsporen te treden van deze grootheden.

Sinds de dag van z’n geboorte is Nordic Star optimaal gepreserveerd. Waardoor de oorspronkelijke sfeer altijd bewaard is gebleven. Om de optimale conditie van de boot te behouden heeft het in 2012 een vier jaar durende refit gehad. De Nordic Star is zelfs zo goed onderhouden dat haar waarde gedurende de jaren alleen maar is gestegen.

CRN Nordic Star

Net zoals de meubels is het interieur veelal bekleed met high-end Italiaanse stoffen, amberkleurige panelen en grote ramen die veel daglicht binnenlaten. De prachtige mastersuite met tweepersoonsbed, loveseat, kaptafel, werkplek en badkamer ligt in het voorste gedeelte van het hoofddek. Het benedendek is zo ingericht dat er ruimte is voor tien gasten.

De opkomende veiling

De uitgebreide faciliteiten op het dek stelt gasten in de gelegenheid om te dineren in de buitenlucht. Het gaat geveild worden via het online platform BVA Auctions – in samenwerking met Schipveiling. De veiling zal maandag 1 maart 2021 om 17.00 uur van start gaan en sluit op dinsdag 16 maart 2021 om 19.00 uur.

Het startbod begint bij $500.000. Momenteel ligt de jacht voor anker in iets ten noorden Dubai. Hier vergaar je meer informatie over de veiling. De makelaar roept op: graag minimaal 3 dagen voor de kijkdag aanmelden. De eerstvolgende vindt plaats op vrijdag 12 februari 2021.

. slaapkamer CRN Nordic Star CRN Nordic Star