De 90-jarige investeerder – en voormalig rijkste man van de wereld – Warren Buffet houdt er een paar bijzondere rituelen op na. Als oprichter van de investeringsfirma Berkshire Hathaway, heeft Buffet een vermogen van €60 miljard weten op te bouwen. Buffet leeft echter zeer gemiddeld bestaan.

Rituelen van Warren Buffet

Warren Buffet heeft al de leeftijd van 90 bereikt, maar is nog kerngezond. Bij een gezonde man hoort een gezonde levensstijl zou je denken, maar ook Buffet houdt van een portie McDonalds op z’n tijd. Zo rijdt hij wekelijks minimaal 3 keer langs de McDonalds om een lunch te halen.

Hij kiest zijn menu op basis van de resultaten die ochtend. Gaan de zaken goed, dan bestelt hij een ‘bacon egg and cheese bisquit’ voor $3.17. Gaan de zaken minder goed, dan bestelt hij een ‘sausage egg and cheese bisquit’ voor $2.95. Met de mentaliteit van de 90-jarige investeerder is in ieder geval niks mis.

Nog een ‘bourgondische’ gewoonte van Warren Buffet is dat hij meer dan 3 liter Coca Cola drinkt gemiddelde per week. Buffet zelf maakt zich niet druk om de mogelijke gezondheidsgevolgen; hij zegt dat hij niet bang is om dood te gaan en dat hij dit ritueel nog lang wil gaan volhouden.

Naast zijn eet- en drinkgewoontes, heeft Buffet ook een leesgewoonte. Hij leest dagelijks minimaal 500 pagina’s per dag, vooral in boeken die gaan over geld of investeren. Dit doet hij omdat hij het leuk vindt om te doen en uiteraard niet omdat hij krap bij kas zit. Buffet staat namelijk op het moment van schrijven op plek 9 in de lijst met de rijkste mensen op aarde in de Bloomberg Billionaires Index.

Als belofte heeft de miljardair en filantroop in elk geval vast staan dat hij 99% van zijn vermogen gaat schenken aan goede doelen. €2.5 miljard van zijn vermogen is al afgestaan aan de stichting van Bill Gates en zijn vrouw. Een mooi gebaar, al zeggen we zelf.