Het kwik daalt richting de -10 ℃ en we worden verzocht zoveel mogelijk binnen te blijven. Al met al een treurige, uitzichtloze puinhoop. Om u hier door heen te slepen tonen we graag het mooiste wat deze wereld te bieden heeft. Ditmaal in de vorm van een weelderige villa op een klif in Malibu – met een astronomisch prijskaartje.

Villa op een klif in Malibu

Op deze rotswand werd deze zeer open en bovenal ruime residentie gerealiseerd. Waarbij obsessieve gedachten in elke balk en elk plint zijn gestopt, dat geldt ook voor het aangrenzende pension. De enorme open plattegrond zorgt voor een naadloze overgang tussen de ultramoderne keuken en resterende warme leefruimtes, zowel binnen als buiten.

Malibu-villa-2

Het landgoed, ingericht met uitsluitend op maat gemaakte bouwonderdelen, is de residentie van designer en architect Scott Gillen, die er $75 miljoen voor betaalde. Uiteraard is hij ook de verantwoordelijke van het interieur en exterieur.

Malibu

Boven de op maat gemaakte bank bungelen lichtbollen die zijn hand-geblazen in Tsjechië. Gillen zag het als het middelpunt van de kamer, dat ’s nachts in de ramen wordt weerspiegeld en de gloed nog meer tot z’n recht laat komen. Een kleinere versie hiervan hangt in het trappenhuis.

Origine van de materialen

De stenen werkbladen zijn gemaakt in Duitsland volgens de eisen van Gillen. Een van de kenmerkende eigenschappen van Gillens is hoe weinig hij machines gebruikt om bepaalde elementen van zijn huis te maken. De dikke gelamineerde balken zijn elk met de hand geschuurd om een ​​ruwe houtlook te creëren, die nog steeds gepolijst is.

Malibu

Het onderkomen aan de klif bevat een 24/7 bewaakte poort en meerdere beveiligingscamera’s. De hechte gemeenschap heeft ook prachtige wandelpaden rond de kliffen, exclusief voor huiseigenaren, en voldoende ruimte om van de natuur te genieten zonder je buren te storen.

Brand? Geen probleem

Natuurlijk drukken de verwoestende branden zeker zwaar op de geest wanneer ze besluiten om in Malibu te kopen, daarom zullen toekomstige bewoners hier toegang hebben tot een brandbeveiligingssysteem, waterkanonnen en een privé-hotline voor brandweerlieden. Er is ook een ingebouwd brandwerend middel in de omliggende betonnen muren. Elk deel van de woning bevat ook twintig centimeter dikke betonnen muren die vuurvast zijn.

Toen Scott Gillen in september van afgelopen jaar het huis in de verkoop zette, had hij er het volgende over te zeggen: “Er zijn hier niet veel mensen, de lucht is geweldig, de oceaan is geweldig”, zegt Gillen, die al bijna 33 jaar in Malibu woont. “Iedereen hier is een beetje gemakkelijk in de omgang en niet pretentieus. Het is ook snel naar Santa Monica, de Hills, Thousand Oaks en Westlake, en je bent dicht bij de luchthaven. Het is ook echt veilig en als mensen naar huis gaan, willen ze veilig zijn. ” Hij verkocht de villa aan Tracy Tutor, maar nu staat het weer op de markt.

Malibu Malibu-villa-1