Wie Los Angeles hoort, denkt al snel aan luxe villa’s en dure auto’s. In sommige delen van de stad wonen daarentegen weer geen rijke mensen. Voor mensen in wijken als Bel Air, Beverly Hills en Santa Monica zijn luxe villa’s en dure auto’s misschien wel de normaalste zaak van de wereld.

In die laatstgenoemde stad heeft de Amerikaanse YouTuber David Dobrik onlangs een gigantische villa gekocht. Prijskaartje? €8 miljoen; maar dan heb je ook wat.

Villa van €8 miljoen

De villa beschikt over groot terras met een luxe buitenzwembad, basketbal veld en een weergaloos uitzicht over de stad van de Engelen. Het interieur is strak en de vloer is van glanzend marmer. Ook heeft de eigenaar de beschikking over een privé-bioscoop, ondergrondse sportschool, gigantische open haard en meer dan 25 kamers.

Misschien wel het meest opvallende detail aan het huis, is een speciale fontein gevuld met het Amerikaanse drankje ‘Hawaiian Punch’. Dobrik liet zich inspireren door de komische film Mr. Deeds. Het hoofdpersonage had ook een fontein gevuld met dat drankje.

Villa verkocht aan YouTuber

De eigenaar – die €8 miljoen neertelde – is een bekende YouTuber uit Amerika. Hij maakt al een aantal jaren video’s op het platform en heeft inmiddels bijna 19 miljoen abonnees voor zich weten te winnen. Dat YouTube een lucratieve business kan zijn, bleek al toen we keken naar dit 8-jarig mannetje. Dobrik heeft in de afgelopen jaren ongeveer voor €10 miljoen aan kanaalinkomsten weten te genereren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DAVID DOBRIK (@daviddobrik)

Net als bijna elke andere YouTuber is de 24-jarige Dobrik niet vies van een sponsordeal daar en een reclamespot hier. Zijn totale vermogen wordt geschat op €13 miljoen. De Amerikaan bezit een paar mooie sportauto’s, maar staat er ook om bekend dat hij auto’s weggeeft aan mensen. In zijn video’s komt hij veel in aanraking met bekende personen en heeft inmiddels zijn plek als bekende influencer weten te bemachtigen.

Dobrik lijkt YouTube op een tweede plek te zitten en nu vol te richten op de app TikTok, aangezien hij al 9 maanden geen nieuwe video heeft geplaatst op zijn eigen account. Over inkomsten hoeft de YouTuber – en nu dus ook TikTokker – zich geen zorgen te maken, want ook TikTok kan een enorm lucratieve business zijn.

Vervelen hoeft de beste man zich ook niet te doen, gezien de vele mogelijkheden die het prachtige huis te bieden heeft.