Gebouwd in 1932, maar nog steeds even relevant als toentertijd. Dit NSW historisch landgoed in de contreien van Deventer wordt nu aangeboden op Funda. Daarbij behoort ook een in 2008 nieuw gebouwd stijlvol koetshuis tot de koopopties. Omgeven door goed onderhouden bos- en parkachtige tuinpercelen, op ruim 6 hectare eigen grond met een woonoppervlak van ca. 600 m².

Het landgoed Hackforts Veenhuis

Het landgoed Hackforts Veenhuis dateert uit de dertiende eeuw en is lang bewoond door de familie Twickelo. Het bevindt zich tussen Appeldoorn en Deventer in het plaatsje Twello. In 1932 komt het huis in handen van de industrieel Ankersmit. Men sloopt het huis en laat een nieuw huis bouwen op dezelfde locatie.

Landgoed

Het landhuis is door de huidige eigenaar in 2003 verkregen, die het geheel met oog voor detail en met gebruik van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen heeft gerenoveerd en flink verbouwd. Het sluit perfect aan bij iemand die in alle rust exclusief én luxueus wil wonen – te midden van een natuurlijke omgeving. In totaal zijn er 10 kamers, waarvan 6 slaapkamers. 3 badkamers en 1 apart toilet. Verdere badkamervoorzieningen omvatten een Jacuzzi, 2 ligbaden, 3 douches en 3 toiletten

Entree

De statige bordestrap verleent toegang tot het landhuis. Het eerste dat bij binnenkomst opvalt is de 250 jaar oude marmeren vloer uit Frankrijk, voorzien van vloerverwarming. Een aantal stappen verder en je belandt in de antichambre, waar zich in alle hoeken schitterende ronde vitrinekasten bevinden, van hieruit heeft u prachtige zichtlijnen naar de overige kamers met indrukwekkende hoge plafonds en mooi zicht naar buiten.

Landgoed-Deventer

Televisiekamer voorzien van een Frans eiken vloer en een schouw voorzien van gashaard. Ook de serre, nieuw aangebouwd door de huidige eigenaar, is hier toegankelijk. In de hal is een open haard en toegang tot de garderobekast en is verbonden aan de tuin en het terras. Aan de voorzijde van het landhuis bevindt zich nog een studeerkamer voorzien van een marmeren schouw, open haard en massief eiken vloer. De keuken is heerlijk ruim en van alle gemakken voorzien.

Via de nieuwe bordestrap ga je richte de 1e en 2e verdieping van het landhuis. De masterbedroom voorzien van een open haard en airconditioning. Aansluitend bevindt zich de badkamer en-suite. Een bijzonder luxueuze badkamer welteverstaan, met alles erop en eraan. De 2e verdieping geeft via de overloop toegang tot 3 slaap/werkkamers en een badkamer voorzien van ligbad, wastafel en toilet.

Bijgebouw(en)

Het koetshuis – bebouwd in 2008 – is opgedeeld in een zeer royale garage van ca. 120 m² en ook voorzien van vloerverwarming. Er is hier een werkplaats, opslagruimte, paardenstal voorzien van 4 paardenboxen, een zadelkamer, centrale ruimte met wasplaats en nog een 1e verdieping waar zich een appartement bevindt met drie slaapkamers en badkamer.

Het staat momenteel te koop voor €3.450.000, de oorspronkelijke vraagprijs lag op €3.950.000. Zie hier het aanbod op Funda.

landgoed bijgebouw badkamer Deventer paardenbak