De crisis waar bijna elk bedrijf – groot en klein- financieel door in slecht weer is beland, heeft voor sommige bedrijven juist voor een recordjaar gezorgd. Het entertainmentbedrijf Netflix heeft het afgelopen jaar bijvoorbeeld een miljardenomzet gedraaid en er tientallen miljoenen abonnees bijgekregen. In de afgelopen jaren zijn er veel bekende series en films door Netflix geproduceerd, maar welke waren het duurst?

5. Outlaw King – €95 miljoen

De dramafilm Outlaw King staat op plek 5 van de duurste Netflix films ooit. De film is geregisseerd door David Mackenzie en gaat over een 14e eeuwse legerstrijd. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Chris Pine en Aaron-Taylor Johnson. De reden waarom de film zo veel geld kostte, zijn de vele special effecten en de dure studio’s en filmlocaties.

4. 6 Underground – €115 miljoen

6 Underground is geregisseerd door Michael Bay – dus weet je dat er veel actie aan te pas komt. Het budget van de film was €115 miljoen, mede dankzij de rollen van grote namen als Ryan Reynolds en Dave Franco. De film gaat over een groep, onder leiding van een miljardair, die er alles aan doen om het kwaad te bestrijden. Sinds 2019 is de film te zien op Netflix.

3. The Irishman – €120 miljoen

In 2019 kwam The Irishman op Netflix. De film is geregisseerd door de legendarische filmmaker Martin Scorsese en in de film zijn rollen weggelegd voor Robert de Niro en Joe Pesci – niet de minste namen.

Eigenlijk zou de film door het Mexicaanse productiebedrijf Fábrica de Cine worden geproduceerd, maar uiteindelijk heeft Netflix de rechten overgekocht voor €105 miljoen. Het project van de misdaadfilm begon al in 2008, maar werd uiteindelijk pas in 2019 uitgebracht door Netflix. In totaal heeft het project Netflix €160 miljoen opgeleverd.

2. Red Notice – €130 miljoen

De film Red Notice moet nog uitkomen, maar is nu al een van de duurste Netflix films ooit. Met sterren als Ryan Reynolds, Gal Gadot en ‘The Rock’, hoopt Netflix dat de actie-komediefilm een kaskraker wordt. Oorspronkelijk zou ook dit project niet door Netflix worden gedaan, maar Netflix besloot de rechten over te kopen van Universal Pictures.

1. The Gray Man – €165 miljoen

The Gray Man is de duurste Netflix film aller tijden. Het budget van de spionage-thriller waarin Ryan Gosling en Chris Evans de hoofdrollen vertolken, was bijna $200 miljoen. De film is geregisseerd door de regisseur van de Marvel-blockbuster Avengers: Endgame.
Netflix kan de film elk moment naar buiten brengen. Naar verwachting zal dit eind februari of begin maart zijn.

De film is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, geschreven door Mark Greaney. De reeks telt meer dan 10 boeken, dus is er genoeg plot om de film over te maken.