Een Britse koe heeft afgelopen week een wereldrecord verbroken. Hij is niet de grootste of de snelste, maar de duurste Limousin koe aller tijden. Het viervoetige dier bracht op een Britse veiling een astronomische €300.000 op. Voor dit geld kan men in Engeland ook een gloednieuwe Lamborghini Aventador LP 700-4 in de garage zetten. Het is maar waar uw voorkeur ligt.

Duurste Britse koe ooit

Limousin is een koeienras dat zich kenmerkt door een grote en brede bouw, een lange levensduur en een grote vruchtbaarheid. Het boerderijdier genaamd ‘Wilodge Poshspice’, vernoemd naar Victoria Beckham, heeft volgens de kopers de zogeheten ‘X-factor’. De kopers vonden de koe namelijk zo flamboyant dat ze niet aarzelden om 3 ton neer te leggen voor het beest.

Naast het uiterlijk van het dier, is ook de achtergrond en de stamboom van het beest door de kopers zorgvuldig geanalyseerd. De koe is pas 14 maanden oud en de moeder van het beest is ‘Milbrook Gingerspice’, een koe die al jarenlang wordt gezien als een van de mooiste Limousin koe op aarde.

Gouden plak

Ondanks deze knappe prestatie is Wilodge Poshspice niet de duurste koe aller tijden. Die titel draagt de twaalf jaar oude ‘Missy’ uit Canada. Missy heeft het Holstein ras en werd in 2009 verkocht voor een recordbedrag van €1 miljoen. Reden? Missy kan dagelijks 50 kg uitzonderlijk goede melk produceren en heeft met haar verschijning al zeven schoonheidsmedailles gewonnen.

Missy Koe

De fokkers – de Britse Christine Williams en Paul Tippets – geven aan enorm blij te zijn met de verkoop van hun vierpoter. “Door de onzekere tijden wisten we niet of de verkoop wel door kon gaan en of er überhaupt interesse was in Poshspice” verklaarde Williams aan de CNN. Nu de verkoop is afgerond en Poshspice een nieuw baasje heeft, zullen de eigenaren genoeg geld hebben om hun loeiende aankoop te vervangen. Wie weet met een leuke Lamborghini Aventador voor de deur.