De jeans: een uitvinding die gedaan werd uit praktisch oogpunt. Men zocht een broek die comfortabel was, maar tegelijkertijd tegen een stootje kon. Als antwoord op die wens werd de ‘jeans’ geboren – ofwel de spijkerbroek. Inmiddels is het item iets minder intensief in gebruik bij werkzaamheden, maar des te meer bij alledaagse bezigheden. De spijkerbroek is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Mede daardoor zijn er steeds meer merken en stijlen, zodat vrijwel iedereen z’n persoonlijk favoriete spijkerbroek kan kopen. Dat er ook uitschieters zijn die bakken met geld kosten, dat was duidelijk. Deze top 5 is echter ver voorbij aan de realiteit en lijkt te absurd voor woorden.

APO Jeans – $4.000

top 5 duurste jeans wereld Pure Luxe

We beginnen dit rijtje met een jeans die nog redelijk goed geprijsd is. Althans, als je gewend bent om meerdere duizenden euro’s uit te geven aan een spijkerbroek. De Alpha Phi Omega Jeans is een bijzondere creatie. De hoge prijs wordt onder andere verantwoord door het feit dat werkelijk iedere spijkerbroek op maat gemaakt wordt voor de drager. Je zal dus geen twee APO Jeans vinden die hetzelfde zijn. De zakken zijn gemaakt van zijde en de klinknagels worden gemaakt van goud, zilver of platinum. Kortom, deze jeans zijn verre van standaard.

Escada Custom Made Jeans – $10.000

top 5 duurste jeans wereld Pure Luxe

Escada Jeans zijn in essentie hetzelfde als APO Jeans – als we kijken naar de mogelijkheden voor het personaliseren van je jeans. Werkelijk alles is mogelijk met deze jeans, zolang je maar betaalt. De klant is koning, dus een uitgebreid stiksel of patroon op je broek is totaal geen probleem. Een van de meest absurde jeans die het merk ooit heeft geproduceerd is een paar dat bezet was met Swarovski kristallen, hiervan was de prijs maar liefst $10.000.

Levi Strauss & Co. Jeans – $60.000

top 5 duurste jeans wereld Pure Luxe

De bakermat van de hedendaagse spijkerbroek ligt natuurlijk bij de bekende Levi Strauss & Co. firma. Levi Strauss zocht naar een product dat tegen een stootje kon en tegelijkertijd praktisch genoeg was om als workwear te dienen. Zo werd de spijkerbroek geboren. Inmiddels is het merk wereldwijd misschien wel de meest bekende jeansproducent en dragen mensen van alle leeftijden een paar Levi’s. Het merk is zo hot dat er zelfs grof geld wordt over de balk wordt gesmeten voor een paar originele broeken. Zo is er een paar Levi’s van eigenaar verwisseld voor $60.000. Zijn deze dure jeans niet aan jou besteed? Check dan hier deze betaalbare heren jeans.

Dussault Apparel Trashed Denim – $250.000

top 5 duurste jeans wereld Pure Luxe

Bij dergelijke bedragen vragen we ons oprecht af of er überhaupt nog wel zoveel geld betaalt moet worden voor een dergelijk product. Zo beweerd Dussault Apparel dat hun broek vooral zo prijzig is omdat ‘ie eerst 13 keer intensief wordt gewassen, vervolgens met de hand verder wordt bewerkt en er onder andere diamanten en robijnen aan toe worden gevoegd. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van rosé-goud en witgoud om enkele spectaculaire details te realiseren. Kortom, de broek bevat veel onnodige aspecten, maar het rechtvaardigt misschien enigszins waarom je er een huis voor neer moet tellen.

Secret Circus – $1.300.000

top 5 duurste jeans wereld Pure Luxe

De absolute aanvoerder van dit lijstje veel te duren spijkerstofjes is toch wel deze creatie van Secret Circus. De spijkerbroek kost maar liefst $1.300.000 en is daarmee ongetwijfeld de allerduurste spijkerbroek die op dit moment ‘gewoon’ te koop is. Wat ‘m zo duur maakt? Secret Circus heeft iedere spijkerbroek afgewerkt met een patroon van zeer kwalitatieve diamanten op de broekzakken. Het verklaart direct waarom je zo’n zak geld neer moet leggen voor een broek als deze. We vragen ons dan ook af hoeveel mensen op de wereld daadwerkelijk een spijkerbroek van dit kaliber in hun bezit hebben. Dat aantal is vast op één hand te tellen.

Bron: Moneyinc