In 2019 debuteerde Franck Muller met een Encrypto-horloge dat zich aanprees als ’s werelds eerste functionele Bitcoin-uurwerk. De kans is groot dat u zich het horloge van $ 50.000 niet herinnert, maar de Zwitserse fabrikant heeft een ander Bitcoin-horloge bedacht en de timing had niet beter kunnen zijn. Het is tenslotte een goed moment om te profiteren van de heropleving van cryptocurrencies, die de afgelopen twee jaar grotendeels sluimerend waren.

Franck Muller horloge als Bitcoin-wallet

Terugkomend op het nieuwe uurwerk van Franck Muller, heeft de horlogemaker het mechanische horloge veranderd in een ware Bitcoin-wallet. Met de toepasselijke naam “Free The Money. Free The World ‘. Voor niet-ingewijden betekent een koude portemonnee offline opslag van de munten in plaats van op internet. Daarnaast is er een uniek openbaar adres op de wijzerplaat geëtst en heeft het horloge ook een verzegelde USB met daarin de privésleutel. U kunt uw saldo direct opvragen via de draaiknop.

Franck Muller-3

Het horloge heeft een kast van 41 mm met een zwarte DLC-coating van geborsteld titanium. In het midden van de wijzerplaat staat het Bitcoin-logo gegraveerd. De turquoise en de witte kleuren contrasteren met het zwarte thema van het horloge. Het horloge wordt aangedreven door een Zwitsers automatisch kaliber FM 0800 uurwerk met 42 uur gangreserve.

Beperkte oplage

Er worden slechts 500 exemplaren van het horloge gemaakt en het kost $12.000. Er is echter een addertje onder het gras. The Encrypto “Free The Money. Bevrijd de wereld. ” horloges worden aangeboden via Bitcoin.com en kunnen alleen worden gekocht met Bitcoin of  Ether-tokens.

horloge

De nieuwe Encrypto “Free The Money. Free The World ”is alleen beschikbaar voor klanten die in cryptocurrency betalen en functioneert als een ‘Deep Cold Storage Set ’. Ga naar de website van de Zwitserse horlogetechnicus voor meer info.

Handelen in cryptomunten? Dat kan hier.