Er leek niets te ontbreken aan het nieuwste superjacht van Dynamiq toen het dit weekend in het water werd gelegd. De volledig aluminium 41-meter lange ‘Stefania’ bevat een gouden romp die een opvallende verschijning maakte toen het jacht over de wateren voor de Toscaanse kust voer. “We zijn erg trots op deze prestatie, vooral in deze uitdagende tijden,” zei Dynamiq’s oprichter en CEO Sergei Dobroserdov in een verklaring. “We zijn er zeker van dat Stefania een bron van exclusiviteit en trots zal zijn voor haar eigenaren, een familie die niet het gangbare pad volgde en de Dynamiq GTT 135 koos omdat dit het beste schip is in haar omvang.”

Gouden jacht van Dynamiq

Stefania is de eerste sloep in de GTT 135 superjachtserie van de werf en wordt aangekondigd als een “compromisloze allrounder”. Haar lancering komt als een een nauwgezette bouw van twee jaar die doorging tijdens de pandemie. Het werkt de indruk dat Stefania het wachten waard is geweest.

Gouden jacht

De buitenkant van het schip heeft natuurlijk tal van functies die verder gaan dan slechts de esthetiek. Stefania heeft een kenmerkende romp geschilderd in metallic goud en donkerbruin. Het exterieurontwerp is voldaan door Dobroserdov Design en een snel verplaatsende romp is te danken aan de Nederlandse Van Oossanen architecten.

Stefania is de eerste romp in de GTT 135 superjacht-serie van de werf dat de zee gaat verkennen. Stefania wordt gekenmerkt door een omgekeerde boeg, lange waterlijn en een rondspant romp die samen zorgen voor meer snelheid en efficiëntie.

Stefania

Buiten het scheepsjargon om betekent dit dat de vorm van het vaartuig zorgt voor een opmerkelijk lage weerstand en minder brandstofverbruik terwijl de snelheid toeneemt. Ze is volgens de Italiaanse scheepswerf name uitgerust met de allernieuwste technologie.

Interieur van Stefania

De term ‘gouden jacht’ klinkt al zeer indrukwekkend en aanlokkelijk, maar ook het interieur mag er wezen. Aan boord is een vloeiend open interieur geplaatst met plafonds die meer dan 2 meter hoog zijn. De woonvertrekken zijn gecentreerd rond de hoofdsalon met een echte open haard, terwijl op het benedendek vijf royale hutten zijn gesitueerd. Het schreeuwt gewoon simpelweg luxe uit.

interieur

Buiten biedt het uitgestrekte zonnedek veel optie en steelt een jacuzzi de show, samen met twee 75-inch tv’s en een bar voor filmavonden in de buitenlucht. Met een overtreffende trap is het hoofddek uitgerust met een groot zwembad en en strandclub op de benedenverdieping met wederom een eigen bar. Genoeg om je zoet te houden tijdens een lange tijd op zee.

Te huur

Stefania voert nu uitgebreide proefvaarten uit, waarna ze te huur wordt aangeboden voor ongeveer $200.000 per week. Als het u bevalt, is de tweede romp in de serie nu verkrijgbaar tegen een speciale basisprijs en een verkorte levertijd. Het kan ook worden uitgerust met optionele Bentley Home-meubels en accessoires. De gouden romp legt de lat immers behoorlijk zo hoog als de Mount Everest. Nee? Oké.