In het Zeeuwse havendorp Sint-Annaland is op een markante plaats, bij de volledig gerestaureerde stellingmolen ‘De Vier Winden’ uit 1847, deze riante in 2001 gebouwde, vrijstaande woning gelegen. De karakteristieke woning is in 2005 aanzienlijk uitgebouwd en beschikt over een royale living met open keuken en ruime bijkeuken en op de eerste verdieping 4 slaapkamers met een luxe badkamer.

Woning met molen in de tuin

Hal met garderoberuimte voorziet toegang tot de woonkamer en nog een ruimte die nu de rol als fitnesszaal op zich neemt. Op de begane grond is eveneens nog een (slaap)kamer aanwezig (nu in gebruik als fitnessruimte).

Zoals je in Zeeland wel mag verwachten is er een hele lap grond mee gemoeid. Zowel voor als achter de woning is een royale tuin gelegen; de totale kavel omvat maar liefst 1.071 m².

Huis-Molen

Royale living van om en nabij 47 m²met sfeervolle houtkachel biedt zicht op de voortuin. De woning is aan de achterzijde over de gehele breedte uitgebouwd, waardoor het mogelijk is om ondanks de grootte een knusse, huiselijke sfeer te realiseren. Open keuken met kookeiland voorzien van een natuurstenen blad en uitgerust ondermeer met een oven, magnetron, vaatwasser en 5 pits kookplaat met wokbrander. Direct daarnaast is de eetbar.

Molen-2

Eenmaal binnen keurmerken de houten balken en het schoonmetselwerk van de oorspronkelijke achtergevel de geschiednis van het onderkomen. Via een open trap in de woonkamer bereik je de overloop, die toegang geeft aan 3 slaapkamers en de badkamer. De 4e kamer – slaap- of werkkamer – is via de kastenkamer bij de ‘master-bedroom’ te bereiken. De badkamer op deze etage is uitgerust met een ligbad, douche, 2 wastafel en nog een tweede toilet.

Molen-5

De tuin is ca. 20 meter breed en 18 meter diep en heeft een groot gazon met daaromheen diverse zithoekjes. Voor de woning is ruimte gemaakt voor het parkeren van een camper. Het pad leidt je richting de oude molen. Helemaal achterin is nog een prieeltje gevestigd.

‘De Vier Winden’

En natuurlijk de olifant in de kamer – of tuin: de molen. De stenen stellingmolen verkeerd in een goede staat en is in 2010 volledig gerestaureerd opgeleverd met een nieuwe kap, spruiten, roeden/wieken en nieuwe omloop. Wel moeten er 3 deuren en 1 raam worden vervangen en is een likje verf hier en daar ook niet onverdienstelijk. Dankzij de speciale opstelling voelt de toren zeer ruim aan.

Interesse? Dan verwijzen we u met alle liefde richting het Funda-aanbod

Zeeland Molen Eetkamer Fitness Molen-7 Molen-6