Antique Roadshow is een van origine Britse tv-show waarin taxateurs naar verschillende regio’s reizen om antiek te taxeren dat door lokale mensen wordt binnengebracht. Eerdere passeerde een veteraan met een zeldzame Rolex GMT uit 1960 en een ander met een 1971 Rolex Oyster Cosmograph de revue. Nu is het de beurt aan een andere antieke verzameling.

Horlogecollectie van haar vader

De video komt uit 2014, waar de vader van de vrouw 86-jaar is. Ze begint te vertellen dat haar vader altijd al mooie horloges droeg en ze al ruim 30 jaar verzameld. Op het moment dat ze, voor welke reden dan ook, door zijn kantoor aan het spurten waren, stortte ze op een kartonnen doos met 6 horloges erin.

Zelfde herkende ze alleen het merk Cartier, maar verder dan dat kwam ze niet.  Dat zegt nog niets, want er zitten wel degelijk kostbare uurwerken tussen. Ze gokt dat de waarde van de gehele collectie een paar duizend dollars zal zijn, maar daar zat ze flink naast.

Patek Philippe, Cartier, Audemars Piquet, Blancpain en Rolex

De horlogecollectie omvat namelijk enkele modellen van de meest illustere horlogemerken op aarde: Patek Philippe, Audemars Piqeut, Blancpain, Cartier en Rolex. Het Patek Philippe horloge is volledig origineel en is opgebouwd uit 18 karaats goud. Van dit merk is er nog een, de Ellipse, die ook 18 karats is – alleen de band is niet origineel. Dan gaat hij verder naar de Audermars Piquet’s waarvan er één is gekocht bij het welbekende Switzerse Gubbelin, wat ook gegraveerd staat in de wijzerplaat. Ook is er nog een Blancpain, Rolex Datejust Oyester en een klassieke Cartier Santos.

Volgens de taxateur zijn alle horloges gefabriceerd in een periode tussen 1960 – 1980. Daar gaat hij over naar de waarde. De Patek Philippe is hiervan de duurste, met een geschatte waarde tussen de 12.000 tot 14.000 dollar. In totaal schat hij de gehele collectie tussen de 46.000 – 57.000 dollar.

De waarde van ieder individueel horloge zie je in de video hieronder.