In normale tijden zou het skiseizoen in volle gang bezig zijn, dus voor nu kunnen we alleen nog maar dromen over het glijden van de diverse pistes. In Aspen, Colorado, welbekend om haar skioorden, is één van de grootste huizen daar op de markt gekomen. Een gigantische, maar vooral luxe woning van ruim 1858 vierkante meter.

Felbegeerd huis in ski-walhalla Aspen

Het huis is ontwikkeld door Leonard Stearn, een zakenman die aan een paar huizen in de omgeving heeft gewerkt. Waaronder een aangrenzend pand dat reeds voor $22 miljoen is verkocht. En hoewel de uiteindelijke resultaten van dit nieuw op de lijst geplaatste project zeker boekdelen spreken, verliep de bouw niet zonder hindernissen.

Aspen

In 2019 beweerde een handvol verkozen stadsambtenaren dat de ontwikkeling “in strijd was met de oorspronkelijke goedkeuringen van gebouwen”, volgens de Aspen Times, waarbij enkele plafondhoogten werden verdubbeld en hoger werd gebouwd dan was overeengekomen. Maar dat probleem is naar verluid al de wereld uitgeholpen.

huis

De toekomstige eigenaar kan dus gewoon achterover leunen en ontspannen wetende dat ze in een van de meest vorstelijke woningen in de omgeving wonen. Binnenin is er een volledige reeks voorzieningen, waaronder een zwembad van 18 meter lang – dat je kunt zien vanuit het glazen thuiskantoor erboven – en een eigen bowlingbaan. Buiten zijn er niet één maar drie tennisbanen, plus een garage voor zes auto’s.

Slimme investering

Het huis met zeven slaapkamers komt online in een tijd dat er veel vraag is naar vastgoed in Aspen. Omdat veel kopers uit grote steden vertrekken of extra vakantiehuizen aan hun portfolio toe te voegen, behoren ski-in-plekken zoals deze tot de meest begeerde. Volgens een momentopname van Tim Estin, de makelaar van Sotheby, werden in november van dit jaar 83 huizen verkocht voor meer dan $10 miljoen in het Aspen Snowmass-gebied – vergeleken met slechts 24 het jaar ervoor.

Aspen

Met andere woorden, als u geïnteresseerd bent in de koop, is er geen betere tijd dan nu. En ach, als skiën niet jouw ding is, kun je altijd nog genieten van de witte omgeving, bowlingbaan of een van de talloze andere voorzieningen. Het werd in 2020 gebouwd, bevat 7 slaap- en 7 badkamers en staat nu te koop voor $75 miljoen.

Bekijk hieronder meer foto’s van de accommodatie in Aspen.

Aspen Aspen bowlen