In april van dit jaar heeft de samenwerking tussen Jacob & Co. en Bugatti het ongelooflijke Bugatti Chiron Tourbillon-uurwerk voortgebracht. Een polsversiering die ongetwijfeld de show steelt, mede dankzij z’n imponerende uiterlijke kenmerken en unieke features.

Bugatti Chiron Tourbillon

Het opvallende ontwerpkenmerk van het uurwerk-meesterwerk is een kleine bewegende replica van de kenmerkende 8,0-liter W16-motor die de machtige Bugatti Chiron aandrijft. Door de juiste pusher in te schakelen, komt de motor tot leven en er ontstaat een 3D-animatie van 20 seconden.

Bugatti

Destijds heeft de horlogemaker slechts één geheel zwarte editie uitgebracht die werd beperkt tot slechts 126 stuks. Jacob & Co. heeft het nu opgevolgd door vier nieuwe iteraties van de Bugatti Chiron Tourbillon te onthullen.

De eerste versie wordt geleverd met een 18-karaats roségouden kast, speciaal ontspiegeld saffierglas, 18-karaats roségouden open achterkant en zwarte DLC titanium kronen en pushers met het Bugatti-logo. Deze editie omvat een rubberen band met een zwarte DLC titanium en 18-karaats roségouden gespsluiting. Gelimiteerd tot 72 stuks. Ten tweede heeft de line-up ook een vergelijkbare 18k Rose Gold-afwerking en andere kenmerken; maar bekleed met sprankelende witte diamanten. Deze versie is beperkt tot 52 exemplaren.

Bugatti Chiron

De volgende is de 18-karaats witgouden versie bezet met 391 zwarte en witte diamanten (circa 20 karaat). De rubberen band met een 18-karaats witgouden gespsluiting is verder verfraaid met 18 witte diamanten (circa 1,76 karaat). De laatste versie draagt ​​een thema van transparantie en is gemaakt van een massief blok saffierkristal. Het gebruikt ook saffierkristallen voor de kronen en de pushers. Deze versie is gecombineerd met een rubberen band met een titanium gespsluiting

Technisch gezien zijn alle vier de nieuwe versies identiek aan de versie die eerder dit jaar werd gelanceerd. Het model wordt aangedreven door het Jacob & Co. handmatig opwindend JCAM37-uurwerk, dat in de kast wordt vastgehouden door miniatuur schokdempers wederom in Chiron-stijl. Het biedt een gangreserve van 60 uur. Er is geen woord over de prijs van een van de vier nieuwe versies, maar ga er maar vanuit dat het stukken meer zal zijn dan de zwarte DLC Titanium-versie vanuit april, die $280.000 koste.