Er zijn een paar dingen waar de rijken der aarde graag hun geld aan uitgeven. Natuurlijk is dit per persoon verschillend, maar een relatief algemeen lijstje opstellen is nog wel te doen. Normaliter is een volgorde qua prijsklasse hier ook nog wel op te stellen. Neem bijvoorbeeld voor het gemak: eten, kleding, vakantie, auto en ten slotte een huis. Voor de specifieke liefhebbers is enige verschuiving natuurlijk mogelijk. Echter zouden we niet snel verwachten dat eten in dit rijtje flinke sprongen ging maken. Toch is hier nu een uniek bakje kaviaar waarvan de kosten hoger liggen dan de aankoopprijs van een Porsche 911.

Kaviaar of een Porsche 911; ongelooflijk lastige keuze

In onze ogen zal deze keuze snel gemaakt zijn. Aan een mooie Porsche zul je immers meer plezier beleven dan één maaltijd met uitzonderlijk smakende vissen eitjes. Echter zal er zal vast iemand met een net iets te diepe portemonnee rondlopen die hier anders over denkt. Wel is de kans is groot dat deze persoon in kwestie zich geen zorgen hoeft te maken tussen de keuze, maar zijn kaviaar gewoon achter het stuur van zijn prachtige Porsche kan nuttigen.

De officiële naam is Strottarga Bianco en de prijs per kilo bedraagt een magere $113,630. Met deze prijs is dit bakje kaviaar officieel het meest dure eten ter wereld. De kaviaar is afkomstig van de Siberische Albino Sturgeon. Door de zeldzaamheid van deze vis ligt de prijs zo hoog. Van de uiteindelijke 5 kilo aan vissen eitjes, blijft er ongeveer 1 kilo aan kaviaar over. Hier wordt nog eens 22-karaats eetbaar goud aan toegevoegd om vervolgens voor record hoge prijzen in de verkoop te gaan. Zie hieronder het gehele proces van vissen eitjes tot duurste eten ter wereld.

Bron: Luxurylaunches