Eindelijk is er weer eens sneeuw gevallen in Nederland, wat daadwerkelijk ook blijft liggen. Het kwik daalt tot laag onder het vriespunt en dat levert veel slippartijen en botsingen op. Als eigenaar van een super – als een Lamborghini – zit je daar niet bepaald op de wachten. Op de trailer die de wagen naar de plaats van bestemming brengt, zie we ook daarachter ook nog een G-wagon op rupsbanden, maar helaas zien we die niet heel duidelijk in actie komen.

Lamborghini Aventador op rupsbanden

Elke keer dat u een Lamborghini Aventador hebt gezien, vond dat ongetwijfeld plaats op een hard oppervlak. Of het nu een openbare weg of een racecircuit is, de Aventador is een supercar gemaakt voor asfalt. Dat weerhield TheStradman er echter niet van om een Aventador in een sneeuwscooter te transformeren. Als u boven de 200 km/h per uur over ijzel en sneeuw raast, is de kans groot dat u de controle over het stuur vereist – met alle gevolgen van dien.

Lamborghini Aventador

De knakker in de onderstaande video nam de proef op de som en liet op maat gemaakte rupsbanden monteren onder zijn Italiaanse monster. Gedurende de video legt hij het op een typische, Amerikaanse manier aan u uit.

Er zijn wel wat nadelen aan een Lamborghini Aventador op rupsbanden. Gezien de Aventador laag op het ‘wegdek’ ligt en de vooruit vrij smal is, de sneeuw verstopt de koelgaten, de koppeling vindt het allemaal minder leuk en het ESP moet uit, anders snapt de auto het niet meer. Ondanks dat het er gewoon indrukwekkend uitziet, zijn er wel wat nadelen aan een Lamborghini Aventador op rupsbanden. Al gauw wordt duidelijk dat dit niet de optimale oplossing is tegen de sneeuw en het ijs, dat ziet u aan het einde van de video.

Eerder zagen we al rupsbanden op een Bentley Continental GT. We zijn toch wel benieuwd hoe die zou presteren op het bevroren water. Take not, The Stradman