Land Rover heeft vandaag de 2022 Defender-line-up onthuld. Hoewel er overal upgrades zijn, is de opvallende ster van de show de nieuwe V8 van deze generatie. De 2022 Defender V8 is een monster dat is geoptimaliseerd voor zowel on- als offroad-dominantie. Het krachtigste en snelste paard van de Land Rover-stal.

Land Rover Defender V8

David Hemming, Chief Product Engineer bij Jaguar Land Rover, zegt dat de nieuwe Defender V8 “het toppunt van de Defender-familie vertegenwoordigt.” Zijn 5,0-liter V8-motor met supercharger produceert 518 pk en 461 Nm koppel, genoeg om de Defender in 4,9 seconden van 0-100 km/u te krijgen met een topsnelheid van 240 km/u.

De prestaties van de V8 Defender zijn echter niet alleen het resultaat van zijn grote motor. De ophanging en transmissie van V8 Defenders zijn afgesteld om het maximale uit zijn kracht te halen. Er zitten dikkere stabilisatorstangen op, een nieuw elektronisch differentieel áchter, aangepaste veren en dempers, stijvere bussen in de ophanging en er is een nieuwe rijmodus, Dynamic.

De Land Rover Defender V8 spuwt zijn kracht richting de wolken doormiddel van vier uitlaten. De blauwe remklauwen waarschuwen je bij het stoplicht dat je naast een V8 staat. De Defender V8 staat op 22-inch en Land Rover plakt wat V8-badges. Binnenin krijg je een net leren interieur met suède accenten. Er is nog een Carpathian Edition die vanuit de fabriek een semi-matte wrap krijgt om de lak te beschermen bij het ravotten op het onverharde.

Upgrades

Voor de Defenders van modeljaar 2022 wordt het Pivi Pro-infotainmentsysteem van Land Rover aanzienlijk verbeterd. Van het standaard 10 inch touchscreen is een nieuw 11,4 inch touchscreen optioneel verkrijgbaar. Menu’s zijn zo ontworpen dat de gebruiker met slechts een paar aanraking toegang heeft tot wat hij nodig heeft om afleiding te verminderen.

2022-Land-Rover-Defender-4

De prijs in Nederland is minimaal 201.485 euro voor de ’90’ met de korte wielbasis. De Defender 110 V8 bevat een startprijs van €206.895. Twee ton is een hoop geld, maar eigenlijk is de Defender hartstikke concurrerend geprijsd.

2022-Land-Rover-Defender-2