Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft vandaag dan eindelijk zijn krabbeltje gezet onder een nieuw contract bij het Duitse automerk. De veelbesproken Brit tekent voor één jaar bij en begint hiermee aan zijn negende seizoen onder de vlag van Mercedes. “Ik ben erg verheugd om aan mijn negende seizoen bij Mercedes te kunnen beginnen”, zegt Hamilton. “We hebben samen geweldige dingen gepresteerd en kijken ernaar uit om ons succes verder uit te bouwen.”

Lewis Hamilton

Zijn toekomst in de Formule 1 heeft de gemoederen de afgelopen maanden flink beziggehouden. Vrijwel niemand twijfelde aan het feit dat de Brit ook in 2021 in de Formule 1 te zien zou zijn. Maar al sinds 1 januari van dit nieuwe jaar zat de Britse coureur zonder contract. Ondanks de stroeve onderhandelingen, claimde beide partijen geregeld dat een akkoord snel zou volgen. Dat duurde langer dan verwacht, maar de kogel is door de kerk. Zodoende kan hij komend seizoen gewoon zijn wereldtitel in de Formule 1 gaan verdedigen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

In het nieuwe contract hebben de coureur en de renstal afspraken gemaakt over plannen om voor meer diversiteit en inclusiviteit in de autosport te zorgen. “Ik ben vastberaden om de motorsport diverser te maken voor de toekomstige generaties”, zegt Hamilton, die bij zijn debuut in 2007 de eerste zwarte coureur in de Formule 1 was. “Ik ben Mercedes enorm dankbaar dat ze mij steunen.”

Debut in de Formule 1

In 2007 debuteerde Hamilton in de Formule 1 bij McLaren en kwam in dat jaar twee punten tekort om meteen de wereldtitel op z’n naam te schrijven. Een jaar later schreef hij het kampioenschap wel op zijn naam.

Lewis Hamilton

Hamilton ging in 2013 aan de slag bij zijn huidige werkgever Mercedes en wist sindsdien zes wereldtitels en 74 races in de wacht te slepen. Alleen in 2016 moest hij het kampioenschap afstaan aan zijn teamgenoot Nico Rosberg laten. Vorig jaar stelde Hamilton zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 veilig. Daarmee werd het record van Michael Schumacher geëvenaard. Hamilton verbeterde afgelopen seizoen met zijn 95 overwinningen al het record van meeste zeges in de Formule 1, dat ook op naam van de 91-jarige Schumacher stond.

Seizoen 2021

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 28 maart met de Grand Prix van Bahrein. De 36-jarige net als de voorgaande seizoen een koppel met Valtteri Bottas. Als u benieuwd bent naar zijn slaris en de rest van de coureurs – waaronder Max Verstappen, verwijzen we u graag door naar dit artikel.