Het jaar is pas net begonnen, maar de Italiaanse Maserati MC20 is nu al uitgeroepen tot de mooiste auto van 2021. Verpletterende hoeveelheid pk’s, stijlvolle driehoek-vormige ventilatieopeningen en niet te vergeten: de vlinderdeuren. De MC20 is een mix van Italiaanse elegantie en sportieve bekwaamheid.

Maserati MC20

Pure performance in een prachtig nieuw jasje. De Maserati MC20, voorzien van een Nettuno 3,0-liter twinturbo V6 motor die 630 pk en een Nm koppel van 730. Die produceert een vermogen van 210 pk per liter en is daarmee de krachtigste zescilinder van het moment. Daarmee gaat de 1500 kilo wegende MC20 met gemak in een bloedgang vooruit.

Maserati-MC20-4

In slechts 2,9 seconden zit je op de 100 km/h. Pas bij 325 km/h is het accelereer voor de Maserati op z’n hoogtepunt.

‘Mooiste auto’ klinkt bijna aandoenlijk, maar vergeet niet dat de Italiaanse machine een behoorlijk agressieve uitstraling heeft. De combinatie hiervan is goddelijk. Ontwikkeld door het ‘Maserati Innovation Lab’ en geproduceerd in Modena maakt het de MC20 pure Italiaanse perfectie.

Maserati-MC20-5

Met deze auto keert Maserati terug naar de supercar branche, en wat een manier om dit te doen. “We zijn vereerd met deze felbegeerde onderscheiding, die het werk erkent van een heel team dat zich oprecht heeft ingezet voor dit unieke project en een auto heeft gecreëerd die een nieuw hoofdstuk opent in Maserati’s geschiedenis.” zei, Klaus Busse, Maserati Head of Design.

Online ceremonie

De MC20 werd tijdens de online ceremonie van ‘Festival Automobile International’ bestempeld tot mooiste bolide van 2021. Deze editie van Maserati werd in september onthuld tijdens de MMXX internationale show in Modena. Het is misschien geen elektrische Maserati, maar hij laat zeker wel een indruk achter. Dit is een Maserati om niet snel te vergeten, daarom is het ook terecht dat hij de prijs krijgt.

Maserati-MC20-2 Supercar Motor Sherm