Engelse sportwagenbouwer McLaren gooit het met de Artura over een andere boeg. Met het nieuwe model gooit McLaren niet alleen het leveringsprogramma om, maar komt voor het eerst ook de markt op met een plug-in hybridemodel. Met de naam neemt McLaren afscheid van een productlijn die uit de types 540C, 570S, 600LT en 620R bestond. Volgens die filosofie had de nieuweling 680S geheten, maar volgens de Engelse verdient deze nieuwe vooruitstrevende wagen een nieuwe toepasselijkere titel.

McLaren Artura

De auto is een vers hoofdstuk voor het Britse merk. Daarmee bedoelen we echt compleet nieuw, dus niet alleen nieuwe bumpers en wielen, maar echt alles is anders volgens McLaren. Op hun website claimt McLaren dat “Artura de supercar van de volgende generatie is. Met ultralichte techniek, zinderende elektrische kracht en sublieme behendigheid en betrokkenheid. We hebben elke druppel van onze expertise in zijn DNA gestopt.”

McLaren-Artura

Onder de gestroomlijnde kap rust een 3,0-liter V6 die 585 pk en 585 Nm produceert. De elektromotor – die aan de benzinemotor zit – produceert 95 pk en 225 Nm. Een simpele rekensom en u komt uit op 680 pk. De vanuit stilstand heeft Artura 3 seconden nodig om op de 100 km/h. Voeg daar nog 5,3 seconden aantoe en de kilometerteller zal 200 km/h aangeven. Hiermee blaast ‘ie de krachtigste incarnatie van de vorige Sport Series, de 620R, keihard voorbij.

Artura

De elektrische actieradius bedraagt 30 kilometer dankzij de 7,4-kWh batterij. Het gewicht is slechts 1.498 kilo. McLaren positioneert de Artura tussen de GT, die als opvolger van de 570GT kwam, en de 720S en geeft de sportcoupé ook een prijskaartje mee dat precies tussen de twee bestaande modellen valt.

Laadtijd

Voor de mensen die graag de McLaren in gaan zetten om mee te forenzen: de eerste 30 kilometer kunnen elektrisch worden gereden. Dan is het 7,4 kWh-accupakket alweer leeg. De maximumsnelheid op de elektromotor is 130 km/u. De laadtijd is nogal belabberd, maar de accu weegt ook maar 80 kilo.

Wat de definitieve prijs gaat worden, is nog niet bekend gemaakt. Op de website van McLaren zult u meer informatie en kunt u de de wereldwijde premiere volgen.