Nederland – en in het bijzonder Amsterdam – kent heel wat luxe hotels. Voor iedereen die het heerlijk vindt om een luxe hotel te bezoeken in ons kikkerlandje, zijn hier de meest luxe hotels van Nederland.

1. Hotel Waldorf Astoria – Amsterdam

Dit hotel staat op plek één met een reden. Het hotel is gelegen in hartje Amsterdam en biedt plaats aan 93 kamers. Het bestaat uit 6 monumentale 17e-eeuwse grachtenpanden die elk plaats biedt aan gasten. Door de locatie, kun je ook een rondje door de stad lopen en dit maakt het ook een perfect hotel voor toeristen.

Wie even tot rust wil komen in de buitenlucht, kan in de prachtige privé binnentuin zitten. Ook heeft het hotel een luxe spa en heeft het meerde restaurants – waarvan een met twee Michelinsterren bekroond is. Ook heeft elke gast zijn eigen bediende, wel zo fijn toch? De prijs voor een nachtje in dit hotel varieert van €550 en €1700 per persoon per nacht.

2. Hotel Sofitel Legend the Grand – Amsterdam

Plek twee is weggelegd voor Hotel Sofitel Legend the Grand – een hele mond vol. Het hotel ligt aan 2 grachten en heeft een historische ambiance met Franse elegantie. Het hotel biedt plaats aan liefst 52 luxe suites en gasten hebben de beschikking over een gastronomisch restaurant, een sportschool, diverse bars en een luxe spa.

De kamers zijn ingericht met Franse kunstinvloeden en heeft ook de historische Amsterdamse stijl behouden. De ontvangsthal doet denken aan de binnenkomst van een paleis, met een marmeren vloer en grote kroonluchters. De prijs voor een nachtje in dit hotel overnachten, varieert tussen de €250 en €900 per persoon per nacht.

3. Grand Hotel Huis ter Duin – Noordwijk

Op plek drie staat het bekende Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Het biedt plaats aan 73 kamers en is gelegen aan het strand van Noordwijk, met een onovertroffen uitzicht. Het hotel heeft in de afgelopen jaren plek geboden aan heel wat prominente personen. Naast normale kamers heeft Huis ter Duin ook speciale penthouses, gelegen op de 11e etage.


Gasten kunnen eten in sterrenrestaurant Latour en kunnen genieten van faciliteiten als een binnenzwembad en een luxe spa. De prijs varieert van €360 tot €1500 per persoon per nacht.

4. Grand Hotel Amrâth Kurhaus – Den Haag

Het laatste hotel van deze lijst is weggelegd voor het welbekende Kurhaus aan de kust van Scheveningen. Het hotel staat bekend om het prachtige monumentale gebouw en de kamers beschikken over prachtige uitzichten. Ook dit hotel biedt plaats aan enkele luxe suites en gasten kunnen genieten van een privé wellness en een een prachtig binnenzwembad. De prijs van een overnachting in het Kurhaus loopt uiteen van €130 tot €1100.