Keer op keer maakt Novitec onze stoutste dromen werkelijkheid. Bij supercars – als deze lichtere versie van de 720s – hoeft over het algemeen nog weinig te gebeuren. Dat zou je denken, maar er is dus blijkbaar altijd wel ruimte voor hervormingen en prestatie upgrades. De Duitse tuners sluiten dan ook niks uit. Of het nou gaat om een Ferrari, Lamborghini of in dit geval McLaren: alles kan.

McLaren 765LT

De lichtgewicht tweezitter is een perfecte basis voor de “specialiteit van de Duitse specialist in auto-verfijning Novitec: ’s werelds meest fascinerende sportwagens nog krachtiger, sneller en spannender maken.” De vierliter achtcilinder-motor met gedwongen inductie en twee turbocompressoren kan worden opgewaardeerd tot maximaal 855 pk en 898 Nm koppel in drie verschillende afstemmingsfasen

Vanuit stilstand naar 100 km/u duurt nu slechts 2,5 seconden en van 0-200 km/u is in 6,5 seconden bereikt. De topsnelheid is ruim 330 km/u.

Prestaties en sound

De ‘standaard’ 765LT doet 2,8 seconden over de 0-100 km/h. Novictec’s high-performance uitlaatsystemen gemaakt van ultralicht inconel optimaliseren de prestaties en maken het uitlaatgeluid nog spectaculairder.

Een ander aandachtspunt van Novitec is het nog sportiever benadrukken van het uiterlijk: de NOVITEC hi-tech gesmede wielen met diameters van 20 en 21 inch zijn ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse high-end fabrikant Vossen.

McLaren-765LT-4

Bovendien kunnen op maat gemaakte aerodynamische componenten, die ook beschikbaar zijn in een versie van naakte koolstof, de carrosserie nog meer een race-design geven.

Carbon fiber

De verdere modificaties zijn subtiel, maar laten zien dat subtiele designaanpassing hoog in het vaandel staan. Met de speciale veren staat de Novitec 765LT ca. 20 millimeter dichter op het asfalt. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere esthetische modificaties. Zoals carbon fiber toevoegingen bij de koplampen, de luchthapper op het dak en op de achterspoiler.

Het interieur hebben ze gelaten voor wat het was. Maar, het productassortiment van de verfijningsspecialist omvat ook interieurdesign op maat in een vrijwel onbeperkte verscheidenheid aan kleuren.

De beginprijs van de reguliere McLaren 765LT ligt op €412.000 – €95.000 meer dan de 720S. Reken er maar op dat het na de metamorfose van Novitec de halve ton met gemak overstijgt. Check hun website voor meer info.

McLaren-765LT-6