De benzine is goedkoper in Duitsland, op sommige wegen mag u uw voet zo hard als u kunt op het gaspedaal drukken en de auto’s daar zijn goedkoper én sneller. Ook de tuners bij onze oosterburen gaan net even dat stapje verder. Posaidon is namelijk druk aan het sleutelen geslagen aan de Mercedes-AMG S 63. Ze hebben het voor elkaar gekregen om 940 pk en 1.280 Nm uit de S-klasse Coupé te krijgen en zijn druk in weer om dat getal door te trekken richting de +1.000 pk.

Getunede Mercedes-AMG S 63

Er is helaas een kanttekening aan dit mooie verhaal. Het is Posaidon niet gelukt om de extreme ingrepen te laten voldoen aan de reglementen. De Duitsers moeten het vooralsnog doen met 830 pk en 1.100 Nm. De topsnelheid komt bij alle opties op hetzelfde neer: 350 km/u. De 940 pk-versie gaat in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Deze upgrade kost u in Duitsland €52.000.

Posaidon Mercedes-AMG S 63-4

De basis voor dit project is de Mercedes-AMG S 63 4Matic+ Coupé. Posaidon heeft zich voornamelijk bezig gehouden met de motorprestaties. De M177DE40AL-V8 is standaard al een motor met heerlijke cijfers: 612 pk en 900 Nm.

Posaidon

Posaidon sleutelt onder meer aan de V8-motor aan en bouwt water-methanolinjectie in. Ook monteren ze nieuwe turbo’s en veranderen ze alles aan de in- en uitlaatkant. Verder aanwezig is een luchtfilter, downpipe en sport-katalysatoren – ook alle software is compleet aangepast.

Esthetische upgrades

Qua uiterlijke kenmerken is Posaidon Mercedes-AMG S 63 nauwelijks onderscheiden van een standaard exemplaar, maar zodra u bij het stoplicht staat trek u haast elke Mercedes eruit.

Wel zijn er een aantal kleine aerodynamische en toegevoegde optische kenmerken: een bescheiden spoiler en het stuur krijgt een indicator, zodat u eindelijk op de hoogte bent van wat nou de bovenkant is. Voor de rest is het exemplaar uitsluitend te typeren aan z’n brute kracht.

Posaidon Mercedes-AMG S 63-3

Samen met het stijlvol zandkleurige interieur ziet de auto er chique uit en onderdelen zijn per direct te bestellen. U bent hier ook aan het juiste adres met uw Mercedes. Als u €29.990 overmaakt naar de Duitsers, nemen ze ook uw blok onder handen.

Posaidon Mercedes-AMG S 63-2