De Bugatti Divo is een van de zeldzaamste exotische auto’s die rubber achterlaat op het asfalt van deze planeet. Met een prijskaartje van $6 miljoen (nu verhoogd tot $8 miljoen) en slechts 40 exemplaren gepland om de assemblagefabriek in Molsheim, Frankrijk te lanceren, is de Bugatti-hypercar in beperkte oplage ook een zeldzaamheid op YouTube. Maar YouTuber Supercar Blondie is een van de gelukkige die de sleutels van de Divo in haar handen kreeg.

$8 miljoen

Blondie is echter geen onbekende met betrekking tot dit kaliber aan buitengewone machines. Nadat ze al andere Bugatti-schoonheden had besproken, zoals de Chiron Pur Sport en de iconische Atlantic in eerdere afleveringen, kreeg de in Dubai gevestigde influencer onlangs de Divo in handen voor haar nieuwste YouTube-video. Hiervoor kroop ze ook al achter het stuur van de dikste McLaren’s, Lamborghini’s, Aston Martin’s, BMW’s en Mercedessen.

De YouTuber, alias Alexandra Hirschi, kreeg de kans om in de Divo te rijden en te filmen door een fan die logischerwijs anoniem wilde blijven. Gezien het gigantische prijskaartje en het feit dat het een van de 40 exemplaren is die ooit van de productielijn zal rollen. Maar het punt is, Bugatti zal je niet echt een Divo verkopen, zelfs niet als je $8 miljoen over hebt. ‘Je kunt Bugatti niet zomaar bellen en zeggen:’ Hé man, ik hou van de Divo; mag ik er een hebben? ”merkte Hirschi op. “Zo werkt het niet. Ze gaan je vragen: ‘Heb je al een Chiron?’ En als je de Chiron van $3 miljoen niet hebt gekocht, dan is dat het. Ze hangen op.” Alleen diegenen met een aantoonbare voorliefde voor Bugatti en een goed opgebouwd inkomen zullen kans maken.

Hexa-pipe uitlaatsysteem

In de video bespreekt Alexandra alle kleine details die de premie van $5 miljoen ten opzichte van de reguliere Bugatti Chiron rechtvaardigen, waaronder het unieke Hexa-pipe uitlaatsysteem, de prachtige lak, de verbluffende koplampen en achterlichten en het aerodynamische pakket. Maar het hoogtepunt is de 8,0-liter W16-motor met quad-turbo die 1500 pk naar buiten stuwt. “Je kunt je niet voorstellen hoe dit ding voelt om te rijden! Het is zo soepel, en er is zoveel kracht, ik kan het je gewoon niet eens in woorden brengen.”